середа, 12 червня 2013 15:57

"Сталь" відмовилася від прем'єр-ліги

"Сталь" відмовилася від прем'єр-ліги
Стадіон алчевської "Сталі" не відповідає вимогам прем'єр-ліги ФОТО: prosport.tsn.ua

Алчевський футбольний клуб "Сталь", який зайняв друге місце у першій лізі і завоював путівку у прем'єр-лігу, відмовився від участі у вищому футбольному дивізіоні, про це повідомив президент ФК "Сталь" Костянтин Петров.

Президент клубу підтвердив, що відмова від участі у прем'єр-лізі пов'язана з невідповідністю інфраструктури клубу вимогам елітного футбольного дивізіону, однак підкреслив, що рішення залишитися в першій лізі прийнято керівництвом клубу заради вболівальників. Більшість з них не зможе побачити гри улюбленої команди, якщо їх будуть проводити на іншому стадіоні.

"Наші спонсори готові надавати клубу необхідну підтримку, яка дозволить "Сталі" відповідати фінансовому "фейр-плей" прем'єр-ліги. Однак алчевський стадіон, на якому грає "Сталь" і на який вже більше 50 років приходять наші вболівальники, вимогам вищого футбольного дивізіону не відповідає. Він потребує широкомасштабної реконструкції, а вона, у свою чергу, вимагає часу. Безумовно, можна проводити матчі на іншому стадіоні. Ми обговорювали можливість гри в Донецьку на стадіоні "Олімпійський". Але виникає питання: а для кого ми граємо? Ми граємо у першу чергу для наших, алчевських вболівальників, які десятиліттями підтримували нашу команду. Який сенс проводити ігри на іншому стадіоні, якщо більшість уболівальників "Сталі" їх не побачить? Це зрада і по відношенню до команди, яка потребує підтримки своїх фанатів, і по відношенню до вболівальників," - впевнений Костянтин Петров.

Президент ФК "Сталь" запевнив, що зі спонсорами вже досягнуті домовленості про реконструкцію стадіону "Сталь" і всієї його інфраструктури та приведення його у відповідність з критеріями прем'єр-ліги. За його словами, реконструювати стадіон керівництво клубу сподівається протягом року.

"Я впевнений у підтримці наших спонсорів. Протягом 13 років, які я є президентом клубу, я можу з усією відповідальністю заявити: кращої підтримки немає ні в однієї з команд першої ліги. Я щиро вдячний нашим спонсорам, у першу чергу, генеральному спонсору - ПАТ "Алчевський металургійний комбінат" за допомогу, що надавалася і надається незважаючи на економічну ситуацію," - підкреслив Костянтин Петров.

Президент ФК "Сталь" запевнив алчевських вболівальників у тому, що вони обов'язково побачать на своєму стадіоні матчі за участю найкращих футбольних клубів України:

"Упевнений, що алчевські вболівальники, як ніхто інший, заслужили право побачити на своєму стадіоні матчі за участю футбольної еліти. І ми їх обов'язково побачимо! Думаю, команда "Сталь", залишившись у першій лізі, продемонструє в наступних футбольних сезонах не менш якісну і видовищну гру і отримає всі можливості зайняти своє місце у вищому футбольному дивізіоні."

Зараз ви читаєте новину «"Сталь" відмовилася від прем'єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі