неділя, 17 травня 2020 13:45

Сподіваюся, що куратори Усика з ФСБ Росії погодяться на бій – тренер Грицая

Сподіваюся, що куратори Усика з ФСБ Росії погодяться на бій – тренер Грицая
Семенюшко звільнняв тренерів-прихильників Росії. Фото Главком

Олексій Семенюшко, тренер борця Богдана Грицая, який кинув виклик боксеру Олександру Усику вважає боксерів Усика та Ломаченка агентами ФСБ Росії.

"У значної частини українських спортсменів один куратор. Той же, що і в Усика з Ломаченком - ФСБ. От раніше у нас головним тренером з дзюдо працювала Анна Каштанова. Вона відправила двох учнів в Грозний, в Чечню, на турнір пам'яті Ахмата Кадирова, за гроші Рамзана Кадирова. Звичайно, ми її звільнили, але нас ніхто не підтримав. Тому що, повторюю, куратор, у цієї спільноти один. Думаєте, дарма глава НОК України Сергій Бубка - один з небагатьох, хто підтримує Росію на всіх голосуваннях?

Про це тренер розповів в інерв'ю виданню "Главком".

Росія – тоталітарна держава. І як і всі тоталітарні системи, вони не здатні доводити свою ефективність ні через що інше, крім спорту. Тому через спорт вони намагаються труїти й свідомість українців. Звідси усі ці нісенітниці про "о, спорт, ти – мир", "спорт поза політикою" тощо. Наразі цей вірус вкрив нашу спортивну галузь дуже міцно. Це стосується майже усіх національних федерацій. Винятками можуть слугувати лише Федерація карате і частково – Федерація гімнастики.

Насправді ситуацію виправити дуже просто. Держава повинна створити умови для розвитку спорту на законодавчому рівні і не впливати на нього взагалі. У спорті повинні існувати тільки спортсмени, тренери та люди, які виділяють кошти, а не міністерство і купа відомств. В таких умовах федерації будуть зацікавлені в тому, щоб їхні види спорту були прогресивними і привабливими, щоб люди хотіли віддавати в них дітей, а потенційні спонсори - фінансувати. Думаю, сепарів не захоче фінансувати ніхто.

Дуже сподіваюся, що Усикові куратори в ФСБ підштовхнуть його на цей бій. Не дарма ж Єлєна Бондаренко та інші агітатори "русского міра" в Україні так активно Алєксандра розкручують. Перед нашою розмовою дивився ефір на каналі "Наш". "Кто етот поупокєр?" – нахабно знущався там з Богдана Грицая невідомий мені політолог Михайло Чаплига. Богдан – українець, дорогі українофоби! Українець, якому набридло слухати, що з його народу знущаються", - заявив Семенюшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Братання злочинне, заперечення війни і окупації неприпустиме – історик про Усика і Ломаченка

Раніше борець Богдан Грицай викликав боксера Олександра Усика на бій без правил, однак Усик заявив, що готовий битися лише за правилами боксу.

Зараз ви читаєте новину «Сподіваюся, що куратори Усика з ФСБ Росії погодяться на бій – тренер Грицая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі