неділя, 27 березня 2011 15:53

"Сокіл" і "Донбас" визначать чемпіона України з хокею

"Сокіл" і "Донбас" визначать чемпіона України з хокею

Київський "Сокіл" вийшов у фінал чемпіонату України, здобувши вольову перемогу над земляками з "Компаньйона-Нафтогаз" і в третьому матчі - 3:1, і у всій серії - 2:1. Як і в попередньому матчі, вирішальною виявилася друга 20-хвилинка, коли Шахрайчук при грі п'ятірки проти трьох і Цируль не тільки відіграли пропущену в першому періоді шайбу від Хміля, а й вивели "соколят" вперед. Остаточний рахунок у середині третього періоду встановив Малов після асисту все тих же Шахрайчука та Цируля.

Таким чином, суперником "Сокола" буде переможець регулярного чемпіонату донецький "Донбас". Перша гра фіналу відбудеться в Києві 5 квітня 2011 на ЛСК "Авангард" о 18:00. Друга гра пройде в Донецьку 8 квітня у ПС "Дружба".

"Компаньйон-Нафтогаз" і ХК "Харків" розіграють третє місце. Перший поєдинок відбудеться 5 квітня в Харкові, матч-відповідь у Києві 8 квітня.

У разі якщо в двох іграх серії команди не з'ясують чемпіона України або володарів бронзових медалей, відбудеться третій поєдинок 9 квітня: фінал - у Донецьку, матч за третє місце - у Києві.

"Команда "Сокіл", звичайно, за складом сильніша за нас, і тому ми намагалися грати в закритий хокей, - зізнався тренер "Компаньйона" Євген Аліпов. - У принципі нам це вдалося, але "Сокіл" все-таки був швидшим, і випереджав наших гравців на півтакту. Через це ми часто порушували правила і залишалися у меншості. Ці вилучення і зламали нам гру, а "Сокіл" зміг відігратися і перемогти."

"Рахунок не відображає тієї переваги, яку "Сокіл" мав у грі, - вважає наставник "Сокола" Олександр Сеуканд. - Воротар суперника зловив кураж, і йому важко було забити. Відзначу погану реалізацію наших гольових моментів - хочеться, щоб гравці закидали більше шайб в таких поєдинках".

"Фінал - є фінал. Вирішальних зустрічей між "Соколом" і "Донбасом" всі чекали протягом усього сезону. Ігри будуть цікавими і напруженими, як для команд, так і для вболівальників. А для гравців збірної України такі поєдинки будуть корисні, так як для них це хороша ігрова практика перед чемпіонатом світу. Ми зробимо у фіналі все можливе, щоб перемогти. Настав той день, коли про чемпіонат України пишуть і говорять. Завдяки приходу в національну першість ще однієї сильної команди з'явилася інтрига. Ще б пару-трійку таких клубів, і внутрішні змагання вийдуть на хороший рівень", - упевнений Секунад.

Чемпіонат України.

Плей-офф.

Півфінал.

"Сокіл" - "Компаньйон-Нафтогаз" - 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Голи: 0:1. Хміль (Самойленко, 09:36), 1:1. Шахрайчук (Климентьєв, Литвиненко, 20:37 - 5х3), 2:1. Цируль (Сальников, 29:34), 3:1. Малов (Шахрайчук, Цируль, 42:15)

Рахунок серії: 2:1.

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" і "Донбас" визначать чемпіона України з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі