пʼятниця, 19 грудня 2008 12:31

Сьогодні відбудеться жеребкування євротурнірів: розклад заходу

19 грудня опівдні за середньоєвропейським часом (у Києві буде 13.00) в штаб-квартирі УЄФА в Ньйоні генеральний секретар Європейського футбольного союзу Девід Тейлор почне жеребкування плей-офф єврокубків-2008/09.

Спочатку буде проведено жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Переможці груп зіграють проти других команд. Причому, клуби з однієї країни на цій стадії турніру не зустрінуться. Відзначимо, що переможці груп матимуть перевагу свого поля, тобто перші матчі (24/25 лютого) проведуть на виїзді, а відповіді (10/11 березня) - вдома.

Оскільки фінал головного клубного турніру континенту в нинішньому сезоні пройде в Римі, то допомагати генсекові Тейлору розподіляти учасників по парах буде італієць - відомий футболіст "Роми" та збірної Італії, чемпіон світу-1982 Бруно Конті.

Жеребкування плей-офф Кубку УЄФА почнеться в 14.00 за київським часом. Проведуть її, як і жеребкування групового турніру, Девід Тейлор і посол стамбульського фіналу легендарний Джан Барту. Жереб буде кинутий в два етапи. Спочатку визначаться суперники по 1/16 фіналу.

Потім пройде жеребкування 1/8 фіналу, після якої стане ясно, переможці яких пар зійдуться в боротьбі за вихід в чвертьфінал. Тут вже знімаються всі територіальні та турнірні обмеження, а господарів полів визначить випадок.

Поєдинки 1/16 фіналу відбудуться 18/19 і 26 лютого. "Динамо" і "Шахтар" проведуть перші матчі вдома, а "Металіст" - на виїзді. 1/8 фіналу буде зіграна 12 і 18/19 березня.

Спорт-Експрес

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відбудеться жеребкування євротурнірів: розклад заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі