субота, 30 листопада 2019 20:53

Що потрібно знати про суперників збірної України на Євро-2020

Збірна України отримала суперників на Євро-2020.

Ще до початку жеребкування було відомо, що першим суперником команди Шевченка стане збірна Нідерландів. Потрібно було визначити ще дві команди.

З 3 кошика українці отримали в суперники збірну Австрії. Ця команда кваліфікувалася на Євро зайнявши друге місце в групі G поступившись 6 очками збірній Польщі.

Австрія грає у силовий футбол, десь за своєю манерою гри нагадує суперників збірної України в Лізі нації Словаччину та Чехію. Велика увага при атакувальних діях відіграють стандартні положення та флангова гра.

Австрія нагадує суперників збірної України по Лізі нації

Тренує команди 53-річний німець Франко Фода. Свого часу він виступав за "Вердер","Кайзерслаутерн", Баєр", "Базель". Провів за збірну Німеччини два матчі. Тренерську кар'єру собі зробив працюючи в австрійському "Штурмом" з 2006 по 2017 рік з перервою на сезон в "Кайзерслаутерні".

Автор: рейтер
  Франко Фода
Франко Фода

Фода грає за схемою 4-2-3-1. Де два опорники більше думають про оборону та виражена група атаки з 4 футболістів.

Найбільше відомим гравцем збірної Австрії для українців є Александр Драгович, який 3 сезони грав за київське "Динамо". Зараз виступає за німецький "Баєр". Головна зірка команди - лівий захисник Давид Алаба із "Баварії", Варто також відмітити колишнього партнера Андрія Ярмоленка по Вест Гему" Марко Арнаутовича, півзахисників "Лейпцига" Томаса Гойгінгера та Конрада Лаймера, гравця Валентіно Лазаро та футболіста "Айнтрахта" Мартіна Хінтереггера Згалом кістяк збірної Австрії складений із гравців, які висапають в німецькій Бундеслізі.

Більшість гравців збірної Австрії грає у Бундеслізі

З австрійцями збірна України грала два товариських матчі у 2011 та 2012 році. В гостях поступилися 3:2., а вдома змогли взяти реванш - 2:1

Четвертим суперником команди Шевченка стане переможець плей-оф Ліги нації. Білорусь та Грузія зіграють в одному півфіналі, Північна Македонія з Косово в іншому. Або збірна Румунії, якщо виграє свій плей-оф..Остаточно четвертий суперник визначиться вже у 2020 році

Автор: рейтер
  Давид Алаба
Давид Алаба

Інші групи мають такий склад:

Група А: Туреччина, Італія, Уельс, Швейцарія

Група В: Данія, Фінляндія, Бельгія, Росія

Група C: Нідерланди, Україна, Австрія, переможець шляху D (Грузія, Північна Македонія, Косово, Білорусь)

Група D: Англія, Хорватія, переможець шляху C (Шотландія, Норвегія, Сербія, Ізраїль), Чехія

Група E: Іспанія, Швеція, Польща, переможець шляху B (Боснія і Герцеговина, Словаччина, Ірландія, Північна Ірландія)

Група F: переможець шляху A (Ісландія, Болгарія, Угорщина, Румунія), Португалія, Франція, Німеччина

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України опустилася в рейтингу ФІФА

Розпочне збірна України Євро-2020 з Нідерландами 14 червня, потім зіграє з переможцем стикових матчів 18 червня, а в третьому турі 22 червня поміряється силами з Австрією. Перший матч команда Шевченка зіграє з Амстердамі, а дві наступні гри у Бухаресті.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про суперників збірної України на Євро-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі