пʼятниця, 27 лютого 2015 11:32

"Швидше за все, причиною бійки став прапор, схожий на російський" - віце-президент "Динамо"

"Швидше за все, причиною бійки став прапор, схожий на російський" - віце-президент "Динамо"
Фото: СПОРТ bigmir)net

Глава прес-служби і віце-президент "Динамо" Олексій Семененко розповів Tribuna.com про факти, пов'язані з інцидентом на НСК "Олімпійський", які з'ясувалися за підсумками післяматчевого засідання організаторів зустрічі. Нагадаємо, частина фанатів у другому таймі матчу 1/16 фіналу Ліги Європи "Динамо" - "Генгам" (3:1) спробувала прорватися в сектор із гостьовими уболівальниками.

"Щойно закінчилася післяматчева нарада за участю всіх сторін, відповідальних за проведення матчу - тобто представників клубу, стадіону і директора матчу від УЄФА. Спочатку окремо обговорювали цю ситуацію делегати УЄФА. Ми чекали їх як ніколи довго, що виглядало як погана ознака. Але вони прийшли з посмішками на обличчі і, судячи з усього, інцидент не вважали чимось катастрофічним. Головна теза директора матчу була наступною: інцидент неприємний, але він стався на бігових доріжках, за воротами. Найстрашніше в сенсі санкцій - це коли виникає "загроза учасникам матчу". Тут про це й мови бути не могло, ніхто не вибіг на поле до гравців", - зазначив Олексій Михайлович.

"В цілому, те, що сталося - це великий мінус, але ми попросили представників УЄФА врахувати, що ситуація зараз дуже наелектризована і в країні, і в головах кожної конкретної людини. Що ще нас заспокоює, до речі, в плані наслідків для клубу, що представники УЄФА не зупинялися особливо на темі цього інциденту. Куди більше їх, як не дивно, цікавила якість газону на НСК "Олімпійський". Це була головна претензія директора матчу, і велику частину часу ми витратили на обговорення заходів, які потрібно буде зробити по газону. Як ви розумієте, це проблема куди меншого масштабу.

Що стосується причин, то спочатку ми за інсайдерськими, скажімо так, каналам отримали інформацію, що на секторі фанатів "Генгама" був вивішений прапор Росії. Але делегати матчу нас поправили: судячи з усього, мова йде про французький прапор, який має ті самі кольори, але просто був повернений боком. Така ж ситуація була, до речі, і на матчі у Франції, де місцеві вболівальники поруч з сектором наших ультрас так демонстрували свій прапор. Я тоді, чесно кажучи, теж подумав було, що прапор російський. По-моєму, це абсолютно зайве, не варто так провокувати", - заявив Семененко.

Нагадаємо, в липні 2014 року вболівальники "Дніпра" в матчі Ліги Європи на "Олімпійському" спробували проникнути в сектор фанатів "Копенгагена". Причиною в тому випадку ймовірно став логотип датських ультрас, який дніпропетровці взяли за портрет Володимира Путіна.

Також Семененко пояснив, чому ультрас "Динамо" на стадіоні перебували двома групами в різних кінцях арени.

"Так, дійсно, на матчах "Динамо" тепер два сектори ультрас. На жаль, навіть деякі компанії розпадаються. Колись єдина і дружна компанія ультрас теж розділилася за своїх міркувань на дві групи. З минулого року частина з них сидить на стадіоні окремо. Клуб обов'язково перегляне зйомку з камер, яких на стадіоні величезна кількість, і вживе заходів по відношенню до тих, хто вів себе неадекватно. У клубу, як ви знаєте, добрі стосунки з ультрас - отже ми з ними разом вживемо необхідних заходів, щоб ті, хто не вміє себе поводитися, всі усвідомили і, можливо, були якось покарані. У нас є чітка домовленість з ультрас, що на матчах, особливо єврокубкових, не повинно бути таких ексцесів, як раніше, які можуть кинути тінь на клуб. І ви бачили напевно, що основний сектор поводився зразково.

Що стосується десятка людей у ​​камуфляжі, які були на цьому, меншому секторі ультрас. Наш колега, спортивний журналіст Олександр Монзолевський був призваний до армії, його батальйон готується до відправки в АТО. Він звернувся до мене з проханням виділити йому і його товаришам по службі квитки на матч, і я, звичайно, з радістю їм допоміг. Їхні місця були саме в цьому секторі - ось вам і пояснення", - розповів віце-президент "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «"Швидше за все, причиною бійки став прапор, схожий на російський" - віце-президент "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі