неділя, 12 червня 2011 12:58

Школярі з Макіївки зіграють на стадіоні мадридського "Реала"
41

Фото: Ірина Козюпа

Футбольна команда навчально-виховного комплексу №49 міста Макіївка Донецької області стала переможцем цьогорічного "Кубка Націй Данон". Тепер футболісти 2000 року народження представлятимуть Україну на міжнародних змаганнях у Мадриді.

9 жовтня цього року на стадіоні мадридського "Реала", "Сантьяго Бернабеу", українська команда позмагається за Кубок чемпіонів з представниками 40 країн світу. Переможець отримає трофей з рук самого Зінедіна Зідана.

Взяти участь у турнірі могла будь-яка зареєстрована команда. Фіналісти визначилися за результатами відбірних матчів , які пройшли у період з 10 по 18 травня у семи містах України — Вишгород, Харків, Вінниця, Херсон, Кіровоград, Львів, Чернівці.

Фінальні змагання за участю восьми найкращих команд України пройшли 7-9 червня на "Донбас Арені". 6 червня юні футболісти були присутніми на матчі національних збірних України та Франції (4:1 на користь підопічних Лорана Блана). У перерві поєдинку відбулося жеребкування складів груп.

За регламентом змагань матчі тривали два тайми по 15 хвилин. Грали команди на половині поля 52-тисячної "Донбас Арени". Вхід на стадіон був вільним. Подивитися на гру 10-12-річних школярів зібралося близько шести тисяч глядачів, які заповнили кілька трибун.

"Деякі команди прем'єр-ліги не збирають стільки вболівальників. Та й турнір організований дуже добре. Як у тій рекламі "Футбольного вік-енда" — "Все по-настоящему". Навіть є програмки, а на табло показують склади команд з фотографіями дітей" — шепочуться вболівальники на трибуні.

У фінал змагань вийшли команди НВК №49 міста Макіївка та ЗОШ-інтернату м. Володимир-Волинського Волинської області. В основний час футболісти сильнішого не виявили — 0:0. У разі нічиї відразу пробивалася серія пенальті. У драматичній лотереї путівку у Мадрид здобули школярі з Макіївки — 3:2.

Бронзового призера "Кубка Націй Данон" визначили команди ЗОШ №71 міста Харків та ЗОШ №3 з Чернівців. Перемогу з рахунком 3:0 святкували чернівчани.

На нагородження вийшли всі вісім команд. "Ого, подивися у свій пакет", - не приховував емоцій дехто з дітей. Школярі отримали подарунки від спонсорів турніру і, схоже, вміст пакетів їм дуже сподобався.

Не обійшлося на турнірі і без зірок шоу-бізнесу. Для "Донбас Арени" це вже стало традицією. Привітати юних футболістів прийшли "Пара нормальних". Найбільше виступ гурту сподобався солдатам, які влаштували танці прямо на трибуні.

Компанія "Данон" організовує турнір вже 12 років. Змагання офіційно визнані ФІФА.

У 2011 року Україна бере участь у кубку вдев'яте. Найуспішнішим був 2000 рік, коли українська команда завоювала "бронзу".

Учасники "Кубка Націй Данон"

ЗОШ-інтернат м. Володимир-Волинський Волинської обл.

Гімназія №4 м. Євпаторія, АР Крим

ЗОШ №20 м. Кіровоград

НВК №49 м. Макіївка Донецької обл.

ЗОШ №9 м. Ніжин Чернігівської обл.

ЗОШ №3 м. Тальне Черкаської обл.

ЗОШ №71 м. Харків

ЗОШ №3 м. Чернівці

Переможець змагань — НВК №49 міста Макіївка

Тренер — Горбань Микита Іванович

Директор НВК — Федорова Тетяна Іванівна

Склад команди:

  1. Румянцев Сергій

  2. Фатієв Нікіта

  3. Бородченко Микита

  4. Мороз Микита

  5. Сидорчук Давид

  6. Лисенко Євгеній

  7. Свиридов Глеб

  8. Светличний Владислав

  9. Вискребенцев Андрій

  10. Султанов Дамір

  11. Тимошкін Михайло

  12. Кутафін Євген

  13. Литвинов Богдан

  14. Гожев Євген

  15. Семенов Богдан

  16. Борисовський Микита

  17. Хачатрян Артем

Зараз ви читаєте новину «Школярі з Макіївки зіграють на стадіоні мадридського "Реала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі