субота, 19 липня 2008 13:24

Скандальний фільм став причиною відміни футбольного матчу

Футбольна федерація Єгипту відмінила матч збірної країни з командою Ірану через скандальний іранський фільм про колишнього єгипетського президента Анвара Садата, повідомляє в суботу газета "Аль-Ахрам".

Товариський матч між іранською і єгипетською збірними повинен був пройти через місяць - 20 серпня в Об"єднаних Арабських Еміратах. Замість матчу з Іраном діючі чемпіони Африки проведуть товариську гру зі збірною Судану. Іран уже заявив, що подасть протест у ФІФА.

Знятий недавно в Ірані документальний фільм "Страта фараона" розповідає про вбивство колишнього єгипетського президента Анвара Садата. За даними єгипетських ЗМІ, іранські кінематографісти представляють Садата - першого арабського лідера, який уклав мир з Ізраїлем, - як "президента-зрадника", а його вбивство у 1981 році під час військового параду в Каїрі називають "виконання революційного вироку". Картина протягом години демонструє свідчення експертів в області політики і безпеки, а також архівні кадри вбивства президента.

Іранський фільм викликав різку критику в Єгипті, ускладнивши і без того непрості стосунки між Каїром і Тегераном. Сім"я Садата вже пригрозила авторам гучної картини судовим переслідуванням.

Газета.ru

Зараз ви читаєте новину «Скандальний фільм став причиною відміни футбольного матчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі