неділя, 30 серпня 2020 11:09

Шевченко повернувся до "Динамо" через 10 років

Шевченко повернувся до "Динамо" через 10 років
У першому сезоні після повернення Шевченко забив 15 м'ячів. Фото ФК "Динамо"

30 серпня 2009 року 32-річний форвард київського "Динамо" Андрій Шевченко вийшов на поле в матчі з донецьким "Металургом", заробив пенальті й реалізував його. Рахунок став – 3:1. Шевченко повернувся до столичного клубу через 10 років.

27 травня 1999-го Андрій відіграв останній матч за "Динамо" тренера Валерія Лобановського, після чого вирушив до італійського "Мілана" за 22 млн євро. В Італії Андрій став знаменитим не тільки через командні успіхи — переможець Ліги чемпіонів, чемпіон Італії, а й завдяки індивідуальному трофею: в 2004 його було визнано найкращим футболістом Європи.

2006-го власник "Челсі" Роман Абрамович купив Шевченка за 45 млн євро. Не поскупився російський мільярдер і на зарплату українцю, яка становила 9 млн євро на рік.

В Англії підтримати репутацію одного з найкращих форвардів світу Шева не зміг і опинився на лаві запасних. Щоб мати ігрову практику, повернувся до "Мілана". Але й там йому не вдавалося пробитися до основного складу. Андрій спробував ще раз заграти в "Челсі", однак новий тренер лондонців Карло Анчелотті не розраховував на його в Лізі чемпіонів. Тоді Андрій прийняв пропозицію "Динамо", втративши в зарплатні в три рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воротар збірної України помер після зіткнення на футбольному полі

Андрій Шевченко грав за "Динамо" до літа 2012 року й завершив кар'єру після Євро-2012. Там він провів один повноцінний матч і відзначився двома м'ячами в грі проти збірної Швеції.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко повернувся до "Динамо" через 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі