вівторок, 25 листопада 2008 14:57

Шарапова стала найбагатшою спортсменкою Росії

Шарапова стала найбагатшою спортсменкою Росії

Журнал "Фінанс" опублікував традиційний рейтинг найбагатших спортсменів за підсумками 2008 року. Перше місце займає Марія Шарапова, яка збільшила свій капітал в порівнянні з минулим роком на півмільйона, - до 25,5 млн доларів.

Велика частина доходів Марії Шарапової - зовсім не призові гроші з турнірів, а надходження від рекламних контрактів. У решти учасників рейтингу основне, а деколи і єдине, джерело доходу - контракт із спортивним клубом.

На другій позиції рейтингу, як і минулого року, розмістився баскетболіст Андрій Кірілєнко - самий високооплачуваний російський спортсмен, якщо брати в розрахунок тільки дохід за контрактом. Його статок оцінюється в 15,1 млн доларів. Трійку лідерів замикає хокеїст Олександр Овєчкін - 9 млн доларів.

ТОП-10 найбільш високооплачуваних спортсменів Росії:

1 Марія Шарапова, теніс $25,5 млн

2 Андрій Кірілєнко, баскетбол $15,1

3 Олександр Овєчкін, хокей $9,0

4 Ілля Ковальчук, хокей $7,5

5 Микола Хабібулін, хокей $6,8

6 Павло Дацюк, хокей $6,7

7 Сергій Гончар, хокей $6

8 Андрій Марков, хокей $5,8

9 Євген Набоков, хокей $5,5

10 Сергій Зубов, хокей $5,4

Якщо ж говорити про найприбутковіші види спорту, то, згідно рейтингу, поза конкуренцією - хокеїсти, яких в числі 25 самих-самих переважна більшість, - 21. Втім, гегемонія хокею багато в чому пояснюється прозорістю енхаелівських контрактів, тоді як суми, що отримують футболісти, засекречені. Мабуть, тому Андрій Аршавін, що заробляє, з чуток, понад три мільйони доларів в рік, в списку не фігурує.

Загальний статок 25 найбагатших атлетів журнал "Фінанс" оцінив в 149 млн доларів (проти 137,3 млн доларів в 2007 році).

tennisport

Зараз ви читаєте новину «Шарапова стала найбагатшою спортсменкою Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі