середа, 09 січня 2013 10:12

"Шахтар" зіграє 15 контрольних матчів
5

Донецький "Шахтар" вийшов з відпустки
Фото: ФОТО: shakhtar.com

У вівторок, 8 січня, донецький "Шахтар" вийшов з відпустки. Друга половина першого робочого дня 2013 почалася для "гірників" з того, що група футболістів, які вранці проходили медичний огляд, відправилася на заняття фітнесом.

Потім вся команда зібралася в кімнаті для теоретичних занять і після емоційних привітань настав момент прослухати традиційні настанови головного тренера команди Мірчі Луческу. Саме його концептуальний виступ дає початок ігровому року.

Містер у першу чергу звернув увагу присутніх на те, що часу на підготовку не так і багато. По суті справи, до матчу з "Боруссією" залишається трохи більше місяця. Зате у футболістів "Шахтаря" було достатньо часу на відпочинок, і вони повинні були добре відновитися після матчів минулого року.

"У нас був хороший рік, ми стали чемпіонами України, виграли Кубок і Суперкубок країни, вийшли з групи Ліги чемпіонів. Але найголовніше - це якість гри, яка була нами показана," - підкреслив Луческу.

Разом з тим він вважає, що результати могли бути і більш вражаючими. Під час новорічного відпочинку Містер неодноразово переглянув зустріч з "Ювентусом" і прийшов до висновку, що цю зустріч можна було і вигравати. "Втім, - сказав наставник "гірників", - для того щоб перемагати в подібних матчах, нам необхідно бути на рівень вище суперника".

"Загалом, ми беремо в новий ігровий рік все краще, що було напрацьовано нами, і починаємо рухатися далі, зростати," - повідомив тренер своїм підопічним.

Мірча Луческу зазначив, що зараз важливе кожне тренування, кожна контрольна гра. Треба постаратися уникнути травм і підійти до матчу з "Боруссією", яка цього року починає свої офіційні ігри куди раніше "Шахтаря", в як можна оптимальнішій формі. "У цій парі більше залежить від нас, від того, як ми будемо готові. Я не хочу, щоб у нас був спад. Ми повинні грати з усіма клубами Європи як мінімум на рівних", - підкреслив Містер.

Тренер коротко розповів про майбутню програму підготовки на зборах. Звернув увагу на те, що команду чекає 15 контрольних матчів: по 5 на еміратському, іспанському та турецькому зборах відповідно.

Після того як вступне слово було сказано, "Шахтар" відправився займатися біговою підготовкою на одному з полів бази "Кірша".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" зіграє 15 контрольних матчів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі