пʼятниця, 19 вересня 2014 20:26

"З Гусіним познайомився на дні народження Каладзе" - російський коментатор

"З Гусіним познайомився на дні народження Каладзе" - російський коментатор
Олексій Андронов. Фото: shahta.org

Відомий російський коментатор Олексій Андронов розповів Gazeta.ua про знайомство з Андрієм Гусіним і про ставлення до мотоциклів в його родині. Нагадаємо, знаменитий динамівець розбився, катаючись на мотоциклі на київському автодромі "Чайка".

- Про загибель Андрія мені повідомив Толік Тимощук, ще коли в інтернеті нічого не було. На мотоциклі я його бачив один раз, але це був звичайний мотоцикл, ніяких спортбайків.

- Пам'ятаєте, як познайомилися з Андрієм?

- Це було тут, у Києві, десь в кінці 90-х, після одного з ів Ліги Чемпіонів. Каха Каладзе тоді святкував день народження.

- І яким було перше враження від знайомства?

- Я був здивований. До цього взагалі не знав, що є футболісти, з якими можна почувати себе абсолютно вільно. Ми сиділи близько чотирьох годин і просто базікали. Зазвичай після таких зустрічей або ти втрачаєш інтерес до футболіста, або футболіст до тебе. Тут же навпаки - його все цікавило.

- Алкоголь вживали під час спілкування?

- Так, було якесь пиво або вино, вже не пам'ятаю. Але все розумно, після матчу випити пару келихів - не кримінал. До того ж він був більше зайнятий тим, що розповідав про найближчі перспективи. В тому сезоні у нього був варіант перейти в леверкузенський "Байєр". Він приїхав на переговори, а Даум (Крістоф Даум, тодішній тренер "Байєра" - Gazeta.ua) Почав йому пояснювати, що, мовляв, у нас "Байєр", серйозні завдання. Як ти, готовий, не готовий? Може, відкриєте таблицю, подивіться, хто більше матчів виграє - "Динамо" чи "Байєр". З Андрієм легко і просто було спілкуватися на будь-які теми. Вже потім, коли він грав в "Крилья Совєтов", "Сатурні", працював у "Анжі", ми постійно спілкувалися.

- Коли говорили з ним в останній раз?

- Він вітав мене 21 серпня з днем народження. Я збирався приїжджати на "Динамо" - "Шахтар" чи "Динамо" - "Стяуа", думав, як раз тоді вдасться поспілкуватися. А вийшло все ось так.

- Нинішні відносини України з Росією відбилися на вашому спілкуванні?

- Абсолютно ніяк. Тим більше, що я сам писав в твіттері про те, що Андрій збирав екіпірування для учасників АТО. Більш того, навіть в приклад його наводив. Що він громадянин і патріот своєї країни. Думаю, якби у нас відбувалися події подібні вашим, багато спортсменів взяли б у цьому участь.

- Особисто знаєте кого-небудь зі спортсменів, тих самих футболістів, хто допомагав солдатам у Чечні?

- Тоді не було таких зарплат, статус у футболістів був зовсім інший.

- Але і в середині 90-х футболісти були далеко не бідними людьми, особливо в таких клубах, як той же московський "Спартак".

- Але все одно, не до такої міри. Та й життя було менш влаштованим.

- З боку Андрія не було ніяких закидів, мовляв, ваш Путін такий сякий?

- А навіщо нам це обговорювати? Що в нас, не було більш приємних тем? Усім і так все зрозуміло. Тим більше, що мій погляд на ці речі набагато ближче до українського.

- Кажуть, Гусін був фахівець з готування м'ясних страв?

- Ще який. Ми у нього вдома багато раз вдома сиділи, смажили м'ясо. Там, під м'яско я і з Толіком Тимощуком познайомився. Він тоді приїхав зовсім молодий, каже: "Не звертайте на мене увагу, я - простий хлопець з Донецька". Так ця фраза потім на кілька років і приклеїлася (сміється).

Прикро, що йдуть найсвітліші і життєрадісні люди - Валик Белькевич, Андрій Баль. Тепер ще й Андрій. Чорний рік. Якраз летів сюди, сидів у літаку і перечитував його новорічну смс-ку. Там він багато писав, яким повинен вийти цей рік. Вийшов ось таким.

Не знаю, як з Белькевичем, ми з ним не так близько спілкувалися. Але там трохи інша ситуація в сім'ї. Тут - троє дітей, красива дружина, красива родина, чудові батьки - Леонід, Валентина. Я навіть їх по батькові не знаю, завжди звертався тільки по іменах.

- Знали б про захоплення Гусіна мотоциклами, спробували б відмовити його від цього?

- Що вже зараз говорити? Знаю лише одне - в моїй родині це слово взагалі буде під забороною.

Зараз ви читаєте новину «"З Гусіним познайомився на дні народження Каладзе" - російський коментатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі