вівторок, 15 грудня 2009 12:12

Російській біатлоністці дали рік умовного ув"язнення

Російській біатлоністці дали рік умовного ув"язнення

Туринський суд засудив російську біатлоністку Ольгу Медведцеву (Пильову) до року умовного тюремного ув"язнення за застосування допінгу на Олімпіаді 2006 року.

Суд італійського міста Турина визнав російську біатлоністку Ольгу Медведцеву винною у вживанні допінгу на зимових Олімпійських іграх 2006 року і засудив до року умовного тюремного ув"язнення.

Прокурор Раффаеле Гваріньєлло визнав, що Пильова використовувала хімічний препарат карфедон, щоб "змінити свої спортивні результати", повідомляє італійське агентство Ansa.

На Олімпійських іграх в Турині Пильова виграла срібну медаль в індивідуальній гонці на 15 км. Дві допінг-проби виявили в крові спортсменки підвищений вміст карфедону, відомого в Росії як фенотропіл. Перед МОК Пильова заявила, що не знала про зміст забороненої речовини в кремі, за допомогою якого заліковувала пошкоджений гомілкостопний суглоб.

Пильову відсторонили від усіх змагань Олімпіади, позбавили медалі та дискваліфікували на два роки.

Одночасно з експертами МОК паралельне розслідування почали італійці, яким законодавство дозволяє порушувати кримінальну справу проти фізичної особи, викритої у вживанні допінгу. Максимальне покарання, яке могла б отримати Пильова від туринського судді, - два роки позбавлення волі.

У лютому 2008 року Пильова повернулася у великий спорт, а через кілька місяців почала виступати під прізвищем чоловіка - Медведцева. У цьому році вона стала чемпіонкою світу в естафеті у складі російської жіночої збірної.

Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «Російській біатлоністці дали рік умовного ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі