субота, 29 грудня 2007 11:07

Російські легкоатлетки відхилилися від проходження проби на допінг

Троє членів жіночої збірної Росії з легкої атлетики не пройшли обов"язковий позазмагальний допінг-контроль під час зборів в Португалії. Стрибунка потрійним Олеся Буфалова, а також бігунки Тетяна Вешкурова і Світлана Черкасова були відсутні в розташуванні своїх команд під час візитів офіцерів WADA (Всесвітнє антидопінгове агентство).

Буфалова і Вешкурова проходили збір разом з національною командою в Алфубейрі, а Черкасова готувалася до майбутнього сезону в Монте-Горду у складі збірної Москви. Примітно, що представники WADA прибули в ці міста, оскільки вони вважалися наперед заявленими місцями перебування спортсменок. Всім легкоатлеткам можуть бути винесені попередження, але в гіршому варіанті їх чекає дискваліфікація.

Президент Федерації легкої атлетики Росії (ВФЛА) Валентин Балахнічев підкреслив, що інформацію про проблеми з допінгом у російських спортсменок він отримав від головного тренера національної команди Валентина Маслакова, але офіційних листів від WADA не одержував.

Маслаков же пояснив відсутність спортсменок (Вешкурової і Буфалової) тим, що під час забору проб вони знаходилися на дискотеці.

- До нас на збір приїжджали два офіцери WADA, узяли проби у десяти спортсменів, але двох чоловік не опинилося на місці. Була субота, і Буфалова з Вешкурової поїхали на дискотеку в сусіднє місто. Місто було за 30 кілометрів від нашої бази, і повернутися вчасно вони не встигли, - сказав тренер національної збірної.

Інформацію по Черкасової він дати відмовився, мотивувавши це тим, що вона знаходилася в розташуванні іншої команди.

Пізніше Маслаков заявив, що офіцери WADA зобов"язані були чекати спортсменок протягом 12 годин, але не виконали свої обов"язки. Всесвітнє антидопінгове агентство поки не прислало керівництву ВФЛА офіційних документів про інцидент, що трапився.

Джерело: "Лента.ru"
Зараз ви читаєте новину «Російські легкоатлетки відхилилися від проходження проби на допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі