вівторок, 16 вересня 2008 09:21

Роджер Федерер принесе "Шахтарю" невдачу

Щастить "Шахтарю" на Роджера Федерера. Точніше, на команди, за які вболіває зірка світового тенісу. Два роки тому гірники стартували в груповому турнірі Ліги чемпіонів матчем з "Ромою", якій віддана одна половина футбольних симпатій Феді. А сьогодні в Швейцарії свій виступ в основній сітці ЛЧ 2008/09 гірники почнуть проти команди, якій належить інша половина "футбольного" серця Роджера, - проти "Базеля".

Якщо пригадати, як донецькі футболісти зіграли в 2006-му з "Ромою" (тоді гірники програли на виїзді 0:4), то нічого хорошого матч з ще одним улюбленим клубом Федерера "Шахтарю" не обіцяє. Проте нагадаємо, що два роки тому "Рома" зіграла в унісон з практично непереможним Федерером, а зараз швейцарський тенісист - бліда тінь себе в минулому. Отже якщо "Базель" буде на полі таким самим...

Втім, що нам "Базель". "Шахтар" зараз сам на себе не схожий - так, на одному диханні пройшли загребське "Динамо", але в чемпіонаті України - шосте місце з кінця. Говорять, якщо невдалим буде і старт у Лізі чемпіонів - Мірча Луческу скаже Донецьку: "До побачення".

"Ми стежили за останніми іграми гірників, - сказав вчора наставник "червоно-синіх", як називають "Базель", Крістіан Гросс. - Знаємо, що вони знаходяться під пресом через невдачі у чемпіонаті. Але чи буде це в майбутньому матчі нашою перевагою? Я б не поспішав так говорити. Навпаки, це додатково мобілізує суперника, що є небезпечною сумішшю бразильського мистецтва та сильного тренера".

Подивимося, чи виправдає цей комплімент Луческу.

16 вересня. 21:45. Стадіон "Санкт-Якоб Парк" (Базель)
ТБ - ТРК "Україна" (21:45)

Орієнтовні склади:

"Базель": Костанцо - Ходель, Абрам, Марці, Занні - Карлітуш, Хелаберт, Хюггель, Штокер - Рубіо, Мустафі.

"Шахтар": П"ятов - Шевчук, Чигринський, Кучер, Срна - Хюбшман - Вілліан, Фернандіньо, Жадсон - Брандау, Луіс Адріано.

Арбітр: Т. Хауге (Норвегія).

"Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «Роджер Федерер принесе "Шахтарю" невдачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі