четвер, 02 липня 2020 21:00

Родрігес не потрібен "Динамо" навіть якщо піде Михайличенко

Родрігес не потрібен "Динамо" навіть якщо піде Михайличенко
Дерсон Родрігес на зміг прижитися в "Динамо". Фото: ФК "Динамо" Київ

Після завершення сезону у турецький Суперлізі 25-річний форвард Жерсон Родрігес повернеться в розташування київського "Динамо".

Влітку 2019 року він перейшов до київського "Динамо" із японського клубу "Джубіло Івана". Футболіст добре проявив себе у матчах відбору до Євро-2020 в складі збірної Люксембургу проти України, тому потрапив у фокус скаутів "Динамо". Кияни заплатили 2 млн. євро. Футболіст мав посилити позицію нападника.

Жерсон почав в Україні доволі здорово. У першому своєму матчі забив "Шахтарю". Але продовження не було. Першочергова причина в тому, що Родрігес не зовсім підходить "Динамо" стилістично. Футболіст звик грати із глибини, діяти коли у нього є простір та можливість брати ініціативу на себе. В Україні він зіткнувся з подоланням кількісної оборони. Попри 190 см зросту люксембуржець виявився не надто ефективним в ролі силового нападника. Гра головою та корпусом не є його сильною стороною. В Родрігеса добре виходить, коли він діє на просторі. Власне такий стиль гри у збірної Люксембургу та теперішній команді футболіста, турецькому "Анкарагюджю". Це команди аутсайдери, які ніколи не грають першим номером, а будують свою гру через контратаки.

В Родрігеса добре виходить, коли він діє на просторі. Власне такий стиль гри у збірної Люксембургу та теперішній команді футболіста, турецькому "Анкарагюджю". Це команди аутсайдери, які ніколи не грають першим номером, а будують свою гру через контратаки

На фланзі в "Динамо" конкуренція величезна. Сенсу туди ставити Жерсона немає: по краях грають лідери команд Віктор Циганков та Беньямін Вербич. Не варто забувати, що на плечі вінгерів також лягає робота на оборону. Тут у Родрігеса знову можуть виникати проблеми.

Тому тут не проблема у конфлікті Михайличенка із гравцем . Просто загальний рівень Жерсона відверто слабкий та не відповідає амбіціями "Динамо".

Другий момент - це характер футболіста. Олексій Михайличенко не випустив його на поле у кубковому матчі проти "Шахтаря". Жерсон дозволив собі публічно не погодитися з цим.

Зараз турецькі клуби переживають непрості часи у плані фінансів. Навіть місцеві гранди, які люблять запрошувати вікових іменитих футболістів з провідних чемпіонатів, проводять доволі скромну трансферну кампанію. "Бешикташ" не зміг знайти 2 млн євро на трансфер Євгена Коноплянки. Зараз через високу зарплату хоче позбутися ексдинамівців - Домагоя Віди та Джермена Ленса. Тому у Туреччині він не мав би залишитися, а "Динамо" - не потрібен незалежно від того, хто буде тренером команди у наступному сезоні.

Жерсон Родріґес виступав за люксембурзькі клуби "Расинг", "Уніон", "Фола", "Свіфт". Грав за молдовський "Шериф" та японську "Джубіло Івату". Провів 22 матчі за збірну Люксембургу.

Зараз ви читаєте новину «Родрігес не потрібен "Динамо" навіть якщо піде Михайличенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі