понеділок, 23 листопада 2009 11:46

Рімас Гірскіс більше не наставник "Азовмаша"

Рімас Гірскіс більше не наставник "Азовмаша"

Не маючи жодного легіонера в складі, столичні "вовки" в суботу впевнено перемогли в гостях найпринциповішого суперника - "Азовмаш" - 78:66! Такого "Києву" не вдавалося з квітня 2007 року навіть з куди сильнішим підбором виконавців.

"Гра з "Києвом" в черговий раз показала повну безхарактерність нашої команди, - не стримувався після матчу тренер "Азовмаша" Рімас Гірскіс. - Особливо я б звернув увагу на легіонерів... Або я поганий тренер і не вмію працювати з командою, або в команду були запрошені далеко не ті виконавці".

Мабуть, отримавши для себе відповідь на це питання, литовський фахівець в неділю подав заяву про відставку. "Ніхто Гірскіса не виганяв, - прокоментував Сегодня|Спорт віце-президент "Азовмаша" Борис Малецький. - Це було прохання тренера, ми її задовольнили. Рімас покидає наш клуб. А виконувати обов"язки тренера буде Андрій Подковиров".

Цікаво, що Подковиров привів "Азовмаш" до "золота" Суперліги в 2003 і 2004 роках. А в грудні 2004-го його змінив саме Гірскіс. Рімас зарекомендував себе одним з найкращих тренерів, які працювали в Україні, - з ним "Азовмаш" тричі вигравав чемпіонство.

...А в суботньому матчі одним з ключових стало протистояння центрових. Молодий Кравцов повністю переграв досвідченішого Ризвіча. Словенський легіонер за весь матч з гри не забив жодного разу, а Слава записав у свій актив 16 очок! Причому кілька разів забив дуже ефектно зверху після передач Лукашова. Плеймейкер "вовків" взагалі став абсолютно найкращим у складі обох команд відразу за трьома показниками - 21 очко, 8 підбирань, 8 передач! Ось вам і новий лідер київської команди. Яка, до речі, грала без Салтовця, який залишився в Києві по сімейних обставинах. Перша половина матчу закінчилася 37:35 на користь "Азовмаша". Але початок третьої чверті став для господарів холодним душем. "Вовки" намертво вчепилися в суперника фірмовим захистом і зробили ривок 13:0! Після цього азовці так і не змогли наздогнати киян.

Зараз ви читаєте новину «Рімас Гірскіс більше не наставник "Азовмаша"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі