середа, 02 вересня 2020 21:00

Розгром від "Баварії", втома від поразок, неповага до друга – чому Мессі вирішив піти з "Барселони"

Розгром від "Баварії", втома від поразок, неповага до друга – чому Мессі вирішив піти з "Барселони"
Ліонель Мессі виграв 6 "Золотих м'ячів". Фото Рейтер

"Лео буде важко залишитися в "Барселоні", - сказав батько футболіста Хорхе під час візиту до Барселони на перемовини з президентом клуба Хосепом Бартомеу. Ліонель Мессі два тижні намагається піти з клубу, але в "Барсі" сподіваються вмовити гравця. Якщо цього не вдасться – вимагатимуть від покупців 700 мільйонів євро відступних. За такі гроші Мессі ніхто не купить.

Остання баварська крапля

Розмови про те, що Мессі втомився у "Барселоні", бо клуб перестав вигравати трофеї з'явилися відразу по закінченню чемпіонату Іспанії. Але тоді їх ніхто серйозно не сприймав. Ситуація змінилася 14 серпня. "Барселона" з Мессі на чолі розгромно поступилася в чвертьфіналі Ліги чемпіонів мюнхенській "Баварії" – 2:8. У роздягальні відразу після гри Мессі повідомив партнерам, що хоче піти з клубу. Керівництву вдалося загасити скандал, але правда стала відома вже через кілька днів. Журналістам стали відомі причини такого кроку:відставка попереднього тренера Ернесте Вальверде, погані стосунки з президентом клубу Хосепом Бартомеу та неповага клубу до кращого друга Мессі – уругвайця Луїса Суареса.

700 мільйонів євро. Платити чи не платити?

Через тиждень після поразки Ліонель Мессі відправив у клуб факс, в якому повідомив, що не збирається продовжувати контракт. Кращий футболіст світу вважав, що не порушив умови угоди, за якими він може піти безплатно за рік до завершення контракту (закінчується влітку 2021 року), якщо повідомить про бажання відразу по завершенні сезону-2020. У "Барселоні" вважають, що аргентинець мав зробити це в червні, коли офіційно закінчитися сезон. Тому його контракт буде пролонговано автоматично. Юристи схиляються, що Мессі легко доведе свою перемогу в суді, адже через коронавірус офіційні терміни завершення сезону змістилися на серпень.

Назад до Гвардіоли

Відразу з'явилися претенденти на барселонського самородка. говорили про інтерес "Ювентуса" та ПСЖ. Однак найближчим до підписання форварда "Барселони" є "Манчестер Сіті". Команду тренує Пеп Гвардіола, з яким Мессі провів свої найкращі роки в каталонському клубі. За одними чутками власники "Сіті" готові виплатити 100 мільйонів євро за розірвання контракту, за іншими – планують забрати форварда безплатно. Днями сам Гвардіола літав у Барселону для розмови з Мессі. Однак підсумок перемовин виявився несподіваним – нібито Хосеп порадив Мессі залишатися в "Барселоні" до кінця контракту.

Батьківське слово

Ситуація має вийти із глухого кута після перемовин Хорхе Мессі – батька футболіста із президентом клубу Хосепом Бартомеу. Мета батька – отримати вільну для сина. Мета президента – умовити Мессі на новий контракт (програма-максимум) або бодай домовитися дограти до кінця чинного контракту тобто до 2021 року. Якщо Мессі таки піде в "Манчестер Сіті" то отримає в наступні 5 років 500 мільйонів євро. Триста – за три сезони в Манчестері а ще двісті –за два роки в "Нью-Йорк Сіті" клубі який теж належить спонсорам команди Гвардіоли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 17 років "Інтер" ледь не викупив контракт Мессі

Ліонель Мессі виступає за "Барселону" з 2003 року. Загалом він перебуває в системі клубу з 14 років. Тоді "Барселона" погодилася оплатити батькам Мессі дороге лікування. В організмі шестиразового володаря "Золотого м'яча" бракувало гормону росту який йому в Каталонії стали колоти щотижня.

Зараз ви читаєте новину «Розгром від "Баварії", втома від поразок, неповага до друга – чому Мессі вирішив піти з "Барселони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі