пʼятниця, 10 грудня 2010 15:50

"Золотий м'яч" кращого тренера року отримає дель Боске - ЗМІ

"Золотий м'яч" кращого тренера року отримає дель Боске - ЗМІ

Італійське видання Gazzetta dello Sport написало, що кращим футбольним тренером 2010 року стане наставник збірної Іспанії Вісенте дель Боске. Офіційно ФІФА назве ім'я кращого тренера 10 січня, а суперниками дель Боске є іспанець Хосеп Гвардіола і португалець Жозе Моурінью.

Кращий тренер року за версією ФІФА вперше отримає спеціальний приз - "Золотий м'яч". Раніше цей трофей вручався тільки кращому футболісту і кращій футболістці року. Вручення всіх індивідуальних призів відбудеться 10 січня в Цюріху.

У 2010 році дель Боске привів збірну своєї країни до перемоги на чемпіонаті світу в ПАР. Гвардіола в році, що минає виграв з "Барселоною" чемпіонат Іспанії та Суперкубок країни. Моурінью навесні виграв з міланським "Інтером" Лігу чемпіонів, чемпіонат і Кубок Італії, а влітку очолив мадридський "Реал".

5 грудня Gazzetta dello Sport написала, що "Золотий м'яч" кращому футболістові 2010 року отримає іспанець Андрес Іньєста, а в трійку кращих разом з ним потрапили іспанець Хаві і аргентинець Ліонель Мессі. 6 грудня ФІФА назвала трійку претендентів на "Золотий м'яч", і ними дійсно виявилися Іньєста, Хаві і Мессі.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «"Золотий м'яч" кращого тренера року отримає дель Боске - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі