пʼятниця, 14 березня 2008 13:44

"Зеніт" проведе власне розслідування "расистського скандалу"

Керівництво санкт-петербурзького "Зеніту" висловило подив з приводу звинувачення уболівальників клубу в расизмі.

Вчора УЄФА почав розслідування за фактом образи футболістів "Марселя" під час матчу-відповіді 1/8 фіналу Кубка УЄФА в Санкт-Петербурзі. Керівництво пітерцев при цьому пообіцяло розібратися в ситуації і виявити винних, які можуть бути причетні до образ гостей.

Згідно дисциплінарному статуту, клуб може бути покараний, якщо його прихильники ображають людську гідність особи на підставі його кольору шкіри, раси, віросповідання і етнічного коріння. Про порушення, які мали місце, заявив захисник "Марселя" Рональд Зюбар. За його словами, в той час, коли він з партнерами розминався за воротами, фанати закидали їх бананами і імітували крики мавп.

- "Зеніт" об"єднує в своїх рядах футболістів різних національностей і віросповідань, - мовиться в опублікованому на офіційному сайті невського клубу заяві. - Наш клуб підтримують мільйони уболівальників в різних країнах. Своє принципове відношення до расизму клуб і футболісти неодноразово висловлювали, беручи участь в міських і міжнародних програмах. Крім того, цього сезону на стадіоні був розміщений банер "Зеніт проти расизму".

- Окремо хочеться відзначити, що футболістів з Марселя чудово зустріли жителі Петербургу, про що свідчать численні статті і фотографії в російській пресі. Клуб висловлює подив з приводу звинувачення уболівальників нашого клубу в пропаганді расизму, а також расистських висловах в адресу футболістів з Марселя, що з"явилися в пресі після того, як команда покинула Санкт-Петербург. При цьому ні до матчу, ні під час проведення гри, ні на післяматчевій прес-конференції подібних зауважень гравцями, тренерами і менеджерами "Марселя" зроблено не було, - наголошується в повідомленні. - Клуб обов"язково проведе докладний аналіз ситуації, будуть виявлені особи, які можуть бути причетні до образ футболістів.

"Спорт-экспресс" 
Зараз ви читаєте новину «"Зеніт" проведе власне розслідування "расистського скандалу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі