вівторок, 24 березня 2009 13:29

"Зеніт" хоче замінити Тимощука легендою "Глазго Рейнджерс"

"Зеніт" хоче замінити Тимощука легендою "Глазго Рейнджерс"

Головний тренер "Зеніту" Дік Адвокат високо оцінив професійні якості свого колишнього підопічного - капітана "Глазго Рейнджерс" Баррі Фергюсона, натякнувши, що був би не проти бачити 31-річного півзахисника у складі синьо-біло-блакитних.

"Думаю, в Шотландії всі знають, якої я думки про Фергюсона - він висококласний гравець. Можливо, для підвищення мотивації йому потрібне нове випробування в іншому клубі. Критика в його адресу може свідчити про те, що він засидівся в "Рейнджерс". Якщо у складі моєї команди було б вільне місце, Фергюсон був би першим, кого я запросив", - наводить слова Адвоката DailyMail.

Додамо, що контракт Фергюсона з "Глазго Рейнджерс" закінчується через рік, а його тижнева зарплата в шотландському клубі складає 25 тис. фунтів.

Баррі Фергюсон народився в шотландському Гамільтоні, місті неподалік від Глазго. З раннього дитинства його життя було пов"язане з "Рейнджерс" .

У 2001 році Баррі став наймолодшим капітаном клубу за всю його історію. Під керівництвом Алексія Макліша "Рейнджерс" виграли обидва шотландські кубки, а в наступному сезоні зробили своєрідний турнірний хет-трик, ставши володарями всіх трофеїв шотландської ліги.

Приголомшлива гра Фергюсона (тільки у чемпіонаті півзахисник забив 16 м"ячів) не могла залишитися непоміченою скаутами сусідньої прем"єр-ліги. Між "Евертоном" і "Блекберном", двома командами з кольорами шотландського прапора, він вибрав других - можливо, зокрема завдяки тому, що команду очолював шотландський же тренер Грем Сунесс. Сума трансферу склала 7,5 мільйонів фунтів.

Після довгих переговорів в січні 2005 року Баррі знову опинився в рідному клубі, який заплатив за його перехід 4,5 мільйонів фунтів. У тому ж році Фергюсон допоміг команді виграти чемпіонат, а з наступного сезону відібрав капітанську пов"язку в Фернандо Ріксена.

Фергюсон провів більше всього єврокубкових матчів серед всіх шотландців і всіх гравців шотландських клубів. У 2006 році він був нагороджений орденом Британської імперії.

Dailymail, Чемпіонат, Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Зеніт" хоче замінити Тимощука легендою "Глазго Рейнджерс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі