вівторок, 02 вересня 2008 20:54

"З адаптацією в "Герті" проблем не буде" - Воронін

Форвард німецької "Герти" та збірної України коментує свій перехід до нового клубу з англійського "Ліверпулю" та майбутню гру проти збірної Білорусі:

Усе вирішилося буквально позавчора, у "Герті" я ще не був. Я сподіваюсь, що мене у новому клубі добре приймуть і буде все гаразд.

Чи вплинуть позитивну зміни у вашому житті на гру за збірну?

Я завжди приїжджаю у збірну у доброму гуморі, незалежно від того, як складаються справи у мене в клубі. Тому на збірній нічого не відобразиться.

Вами цікавились багато клубів - чому саме "Герта"? Які ще клуби цікавилися вами?

Переговори проводилися, але то в одному не зійшлися, то в іншому. Були деякі клуби, куди я не хотів переходити. У Німеччину поїду, бо, по-перше, клуб хороший, по-друге, добре знаю країну та мову, по-третє, клуб грає у єврокубках, що також важливо для мене. Все зійшлося і прийняв рішення.

Говорити про інші клуби зараз немає сенсу. Зазначу лише що були і англійські, й іспанські клуби.

Чому тягнули до останнього дня?

Це не я тягнув, тривали переговори, були проблеми в "Ліверпулі", не все залежало від мене. Але, слава Богу, усе склалося добре і я стрибнув у останній вагон.

Знайомі з кимось з гравців "Герти" або із тренером?

Поки не знайомий, хоча гравців за Бундеслігою пам"ятаю. З адаптацією у команді, і надто у країні проблем не буде.

Тренер "Герти" сказав, що буде використовувати вас на різних позиціях. Ви готові?

Я готовий. Там, де я потрібен команді більше, там і буду грати. Зрозуміло, що захисника і опорного півзахисника я не зможу зіграти, але в атаці я можу зіграти на будь-якій позиції.

Шевченко, коли перейшов у італійський "Мілан", сказав "я вертаюся додому". Чи можете сказати це про себе?

Якщо вже так говорити, то можна це сказати і про мене, адже я прожив у Німеччині тринадцять років, грав у багатьох клубах. Я їду туди із гарним настроєм і буду робити все, що від вимагається і залежить.

Який мікроклімат у національній збірній перед офіційними матчами?

Як зажди дуже добрий, задачі зрозумілі усім - це шість очок. І все, що від нас залежить будемо робити на футбольному полі, а там побачимо. Завтра будемо досконало вивчати суперника. Сам особисто дуже добре знаю Глєба, вони налаштовані дуже рішуче - ніхто нам очок дарувати не буде. Будемо битися.

"Чемпіон"

Зараз ви читаєте новину «"З адаптацією в "Герті" проблем не буде" - Воронін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі