вівторок, 10 червня 2008 13:08

"Судові позови залишаються прерогативою "Закарпаття"

Виконуючий обов"язки президента УФПЛ Віталій Данилов вважає, що вимоги керівництва "Закарпаття" залишити команду в еліті не справедливі.

Головний аргумент представників західного колективу країни - їх статус одного з засновників УФПЛ. Механізм реалізації плану - розширення вітчизняного елітного дивізіону до 18 клубів.

- Вимоги "Закарпаття" не можуть вважатися справедливими. Команда понизилася в класі у результаті чесної спортивної боротьби і ніяких претензій до провідних футбольних структур пред"являти не має права.

- Ну а якщо представники ужгородського клубу перейдуть до юридичної війни?

- Судові позови і адміністративно-конституційні заходи залишаються прерогативою "Закарпаття". Якщо вони хочуть йти таким шляхом - це їх особиста справа. У створеному і затвердженому статуті прем"єр-ліги всі необхідні нюанси були прописані дуже чітко ще на момент реєстрації.

Право підвищення у класі отримують дві найкращі команди за підсумками турніру першої ліги, ну а їх місце в нижчому дивізіоні займають два колективи-невдахи змагань у класі найсильніших. Само собою, що представники ужгородського клубу теж залишали свої підписи під статутом УФПЛ.

- Таким чином, про розширення елітного дивізіону мова йти не може?

- Зрозумійте, це вирішуватиму не я, а представники шістнадцяти найкращих клубів країни. Більш того, якщо керівництво "Закарпаття" винесе це питання на порядок денний загальних зборів прем"єр-ліги, його обов"язково розглянуть.

Але заради справедливості відзначу, що останнім часом вітер змін дме в інший бік: деякі клуби вважають, що елітний дивізіон слід не розширювати, а скорочувати. Як би там не було, остаточне рішення ухвалюватиметься на користь футболу, а не на догоду якимось інтригам або склокам.

- На думку президента "Арсеналу" Вадима Рабіновіча, чи не оптимальною кандидатурою на посаду президента прем"єр-ліги є почесний президент "Закарпаття" Нестор Шуфрич. Коли, до речі, УФПЛ знайде офіційного керівника?

- Згідно зі статутом організації, її президентом може стати будь-який громадянин України або іншої країни. Уже найближчим часом керівництво прем"єр-ліги, чий штат уже практично сформований, розгляне всі заявки, які надійшли, і до проведення жеребкування нового чемпіонату назве ім"я президента УФПЛ, яким стане компетентний фахівець. Думаю, що це станеться в період з 17 червня по 1 липня.

"Спорт-Експрес в Україні"

Зараз ви читаєте новину «"Судові позови залишаються прерогативою "Закарпаття"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі