четвер, 26 червня 2008 13:24

"Стану українцем до початку сезону" - Девіч

"Стану українцем  до початку сезону" - Девіч

Кращий бомбардир минулого чемпіонату України з футболу Марко Девіч зізнався в інтерв"ю, що з наступного сезону змінить громадянство на українське.

-Яку оцінку за п"ятибальною шкалою можете поставити собі за минулий сезон?

-Мабуть, вищий бал (посміхається). Чого гріха таїти: минулий чемпіонат склався для мене якнайкращим чином. В даному випадку я навіть не маю на увазі те, що мені вперше в кар"єрі вдалося стати кращим бомбардиром. Радує, що моя робота на тренуваннях приносить результат. Це - найголовніше!

- Зізнайтеся чесно, на початку чемпіонату могли собі уявити, що станете кращим бомбардиром? При цьому за один сезон вам вдалося провести голів більше, ніж за всю попередню кар"єру.
- Звичайно ж, я не можу стверджувати, що ставив перед собою мету виграти гонку бомбардирів. Що ж до вашого питання, то не забувайте, що до минулого сезону я завжди грав крайнього півзахисника. Лише минулого року Мирон Богданович (Маркевич) вирішив спробувати мене на місці нападаючого. Я радий, що зміг виправдати довіру тренера і проявити свої найкращі якості в атаці. Думаю, наш тренер не жалкує, що свого часу прийняв рішення, яке пішло на користь не тільки мені, але й команді.

- Як ви провели літні канікули?
- Їздив додому до Сербії. Тиждень провів в Чорногорії, решта часу - з сім"єю. На жаль, влітку у футболістів відпустка не така велика, як хотілося б. Тому складно встигнути зробити все, що запланував.

- Чув, що на початок чемпіонату у вас з"явиться український паспорт. Це дійсно так?
- Гадаю, так. Робота в цьому напрямі ведеться вже давно, тому, якщо нічого не перешкодить, на початок чемпіонату стану українцем. Розумію, що тут немає подвійного громадянства, і мені доведеться відмовитися від сербського паспорта. Але це моє рішення, я прийняв його давно і не збираюся від нього відмовлятися. Моя сім"я в цьому мене підтримує.

"Спорт-Експрес"


Зараз ви читаєте новину «"Стану українцем до початку сезону" - Девіч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі