пʼятниця, 27 лютого 2009 11:31

"Спеціально залишив той же склад" - Мірча Луческу

"Спеціально залишив той же склад" - Мірча Луческу

Донецький "Шахтар" з лондонським "Тоттенхемом" розійшлися миром — 1:1. На післяматчевій прес-конференції головний тренер "гірників" підбив підсумки цієї зустрічі.

— Вітаємо вас з виходом в наступну стадію розіграшу Кубка УЄФА! У другому таймі здалося, що ви стали поспіхом підсилювати центр поля: з"явилися Хюбшман, Гай. З чим це пов"язано? Можливо, бразильським півзахисникам було потрібно підкріплення?

— Ми дуже добре почали гру. Протягом перших 10-15 хвилин ми могли забити гол. Але деяке розслаблення в кінцевій стадії атаки Ілсіньо і Вілліана не дозволили нам відкрити рахунок. У результаті довелося пожертвувати одним з них. На мій погляд, Вілліан знаходив не найоптимальніші варіанти для продовження атаки. До того ж поле було дуже слизьким, і м"яч не був під його контролем, як це зазвичай буває. Можливо, варто було їх двох замінити після перерви. Спочатку одного, потім другого, щоб були варіанти для посилення гри. Варто відзначити, що добре увійшов у гру Гай. Правда фізично наші гравці не зовсім адаптувалися до гри, яку запропонували потужні і сильні англійці.

— Могли б ви тепер дати коментар про суперника "Шахтаря" у 1/8 фіналу Кубка УЄФА, коли він відомий — це ЦСКА?

— Про завтрашній день краще поговоримо завтра, а зараз давайте розмовляти про нинішні події.

— Які були найбільші ваші побоювання протягом сьогоднішньої гри?

— Мені здається що не всі були сьогодні зібрані до кінця. Атмосфера довкола нинішнього матчу була такою, що здавалося, ніби ми вже до поєдинку забезпечили собі вихід в наступну стадію. Плюс, багато говорилося про неосновний склад нашого суперника і тому подібне. Перш за все, ті гравці які мають більше досвіду повинні були розуміти, що будь-яка гра починається з рахунку 0:0. Адже у футболі все можливо. Свої позитивні емоції вони повинні були передати партнерам. На жаль, цього не сталося.

— Ви навмисно повторили склад команди?

— Так. Я спеціально залишив той же склад, щоб вони підтвердили свої наміри. Навіть якщо б я щось змінив, то можна було б подумати, що я ставлюся легковажно до цієї гри. Тому я і поставив той же самий склад.

— Селезньов не взяв участь в матчі через простуду?

— Ні-ні, він здоровий, просто було таке вирішення використовувати сьогодні тих нападаючих, яких ви бачили. Гладкий дуже добре провів виїзний матч з "Барселоною", добре працював на зборах, краще, ніж інші гравці. Але в той же час хотілося поглянути на Морено. За нього були заплачені великі гроші, і якщо його не перевірити зараз, то в чемпіонаті України його не оціниш. В принципі, всі чотири нападаючі заслуговували сьогодні зіграти. Але ми вибрали цих двох. В інших іграх поставимо інших гравців. Але якщо форвард забив гол, це зовсім не означає, що він повинен грати в подальших іграх. Я задоволений сьогодні виходом Морено, він дуже добре увійшов у гру.

— Містер, склалося враження, що інколи "Шахтар" недостатньо динамічно розвивав контратаки. З чим це пов"язано?

— Гравці моєї команди діяли за обставинами. В першому таймі "Шахтар" грав гостріше, ніж суперник а в останні п"ятнадцять хвилин матчу хлопці створили декілька дуже хороших контратак, але, на жаль, не змогли реалізувати вигідні можливості.

Можливо, я не до кінця зумів довести до своїх підопічних, що рахунок 2:0 на нашу користь в донецькій зустрічі ще нічого не означає. Взагалі, я вважаю подібний результат в першому матчі досить небезпечним для команди, яка його досягла. Це може привести до часткової втрати концентрації. Деколи легко грати другий матч після перемоги в першому з рахунком 1:0 або взагалі після нульової нічиєї. Після того, як "Тоттенхем" забив вони могли переламати хід матчу.

— Не секрет, що на англійських стадіонах особлива атмосфера. Наскільки важко хлопцям було грати на "Уайт Харт Лейн"?

— Завжди приємно грати в Англії. Тутешні уболівальники несамовито підтримують свою команду, але роблять це коректно по відношенню до суперника. На відміну від фанів в тій же Іспанії вони не чинять тиск на арбітра. До речі, суддя сьогодні зумів зловити дух гри, можна сказати, підстроївся під англійський футбол і давав грати командам. У матчі мали місце декілька "падінь", але рефері добре знався на цих ситуаціях.

— У нинішньому сезоні особистий коефіцієнт "Шахтаря" в рейтингу УЄФА за той період, що ви очолюєте команду, найбільш високий. На ваш погляд, наскільки вам удалося поставити "гірникам" гру, яку ви б хотіли бачити в їх виконанні?

— Зрозуміло, як і будь-який тренер, я не можу бути до кінця задоволений грою своїх підопічних. У складі "Шахтаря" немало молодих футболістів. Без перебільшення, всі вони талановиті, але, проте, хлопцям є ще над чим працювати. Наприклад, наші бразильці сьогодні зіткнулися з жорстким британським футболом, і в деяких епізодах було видно, що, можливо, гравці ще не до кінця адаптувалися до європейського футболу. Хоча коли ці хлопці з м"ячем, їх майстерність видно неозброєним оком. Критика доречна завжди, але не забуватимемо що в цьому році це був всього лише другий матч команди.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Спеціально залишив той же склад" - Мірча Луческу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі