четвер, 12 лютого 2009 13:55

"Шахтар" позичив збірній Естонії свою форму (ФОТО+ВІДЕО)
10

Унікальний випадок відбувся в Туреччині на зборі донецького клубу. Підопічні Мірчі Луческу тренувалися на центральному стадіоні готелю "Мардан", а на сусідній галявині з трохи менш помпезним антуражем грався матч збірних Казахстану і Естонії.


Збірна Естонії у всій красі (shakhtar.com)

І тут виявилось, що матч національних команд наших колишніх сусідів по СРСР під загрозою зриву. Напередодні організатори турніру домовилися з представниками Казахстану і Естонії про те, хто в якій формі виступатиме. Перші вибрали синій колір, другі - білий. Але коли команди прибули на зустріч, виявилось, що хтось в естонській команді, що відповідає за екіпіровку, тормознув. В результаті обидва суперники узяли з собою тільки сині футболки. Скандал! Грати при подібних розкладах просто не реально.


(shakhtar.com)

Почали судорожно шукати рішення. Виникла низка природних питань: "У кого поблизу можна позичити футболки? У кого завжди є запас? Хто виручить у важкій ситуації?" Відповідь знайшлася скоро: "Природно, "Шахтар". На головного адміністратора команди Даміра Зіннатулліна вийшли представники естонського диппредставництва в Туреччині, які були присутні на матчі. Закони футбольного братерства не залишали варіантів: треба рятувати становище.


(shakhtar.com)

Так "Шахтар" увійшов до історії футболу Естонії, а збірна цієї прибалтійської країни - в історію донецького клубу. В усякому разі, навряд чи в майбутньому дуже часто ситуація складатиметься так, що національна команда якої-небудь країни вийде на матч з "гірницькими" молоточками на грудях.


(shakhtar.com)

Естонцям оперативно видали комплект запасних, білих футболок "Шахтаря". Білі гетри і чорні шорти залишилися ті ж, що і були. Вийшло цілком гармонійно. Особливо, якщо враховувати, що естонська команда виступає в екіпіровці "Найк", так само, як і український клуб. Не у всіх випадках вдалося синхронізувати номери на футболках і трусах, але на таку дрібницю вирішили просто не звертати уваги.


(shakhtar.com)

На ігри збірних під"їхали футбольні фахівці країн СНД зі всього побережжя Анталії, були помічені представники "Дніпра", велика делегація львівських "Карпат", росіяни, турки, румуни. Для всіх них вихід естонців з емблемою "Шахтаря" і рекламою "СКМ" на грудях став сюрпризом і приводом поламати голову - з чого б це, іронізує прес-служба ФК "Шахтар".

Gazeta.ua раніше повідомляла, що ця зустріч закінчилася поразкою збірної Естонії. Схоже футболки "гірників" не стали фартовими для естонців, та й день вийшов далеко не найвдалішим.

Естонія - Казахстан - 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 - Балтієв (28), 0:2 - Балтієв (80).

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" позичив збірній Естонії свою форму (ФОТО+ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі