пʼятниця, 08 червня 2007 16:42

"Шахтар" підписав кращого бомбардира чемпіонату України

 

ФК "Шахтар" підписав контракт з одним з найперспективныших гравців української національної першості Олександром Гладким, повідомляє офіційний сайт донецького клубу


Гравець молодіжної збірної пов"язав свою кар"єру з донецьким клубом на 5 років, трансфер оцінюється в 15 мільйонів гривень. При цьому слід врахувати, що "Шахтар" придбав 75% прав на футболіста, 25% залишив за собою "Харків". Контракт набуває чинності 18 червня 2007 року.

Вихованець харківського футболу Олександр Гладкий народився 24 серпня 1987 року. Свої перші матчі на професійному рівні він провів в сезоні 2003/04 за "Металіст", що виступав у той час в першій лізі.

У вищій лізі Олександр дебютував 25 липня 2004 року в матчі "Ворскла-Нафтогаз" – "Металіст", а перший гол забив через 3 місяці у ворота "Волині". Потім Гладкий перейшов в харківський "Арсенал" і вже з цією командою добився права грати у вищій лізі.

"Арсенал" трансформувався у ФК "Харків", а Гладкий з часом перетворився на лідера атак цього клубу. У цьогорічному сезоні гра Олександра заблищала новими фарбами, і він по праву є одним з кращих бомбардирів XVI чемпіонату (з 11 голами ділить перше місце з Васілом Гігіадзе з "Кривбасу").

Всього у вищій лізі Гладкий провів 60 матчів, забив 13 голів.

У складі молодіжної збірної України Гладкий дебютував 7 вересня 2004 у виїзному поєдинку зі збірною Казахстану.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" підписав кращого бомбардира чемпіонату України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі