вівторок, 25 грудня 2007 12:12

"Рішення Блохіна піти із збірної стало для мене несподіваним"

Півзахисник санкт-петербурзького "Зеніту" і збірної України Анатолій Тимощук, який проводить свою відпустку на екзотичному острові Маврикій, прокоментував вихід команди, чемпіона Росії, в плей-офф Кубка УЄФА, а також поділився своєю думкою про рішення Олега Блохіна піти з національної дружини.

- Анатолій, поклавши руку на серці, вірили, що матч АЗ - "Евертон" стане щасливим для "Зеніта"?

- Звичайно, в цій ситуації нічого від нас не залежало. Можна провести паралелі із збірною Росії. Тільки роль хорватів виконав "Евертон". За розвитком подій в матчах нашої групи стежив по Інтернету. Переживав не тільки як капітан "Зеніта", але і як простій уболівальник. Після фінального свистка з хлопцями зізвонилися, привітали один одного.

- Згодні, що не можна ставати заручником матчів суперників?

- У єврокубках зібрані кращі команди європейських чемпіонатів. Головне в цих турнірах - надійна оборона, яка починається, до речі, з нападників, і максимальної реалізації своїх моментів. Якщо в чемпіонаті Росії можна атакувати, втрачати моменти, але у результаті все одно забити, то в єврокубках інша картина: можна "висіти" на воротах суперника все 90 хвилин, але пропустити контратаку і програти.

- Які висновки можна зробити з осінньої частини єврокубкової кампанії?

- Висновки можуть бути неоднозначні. З одного боку, у нас була непроста група. З іншої - "Зеніт" продемонстрував змістовний і видовищний футбол. Підвела, повторюся, слабка реалізація моментів, яка привела до незапланованої втрати очок, що і поставило під загрозу наш виступ в Кубку УЄФА.

- Прокоментуйте результати жеребкування 1/16 фіналу.

- Нам дістався один з найскладніших суперників. "Вільярреал" традиційно сильно грає удома. Команда діє в атакуючій манері, як і "Зеніт". Упевнений, матчі будуть цікавими.

- У вашої команди існує додатковий стимул перемагати "Вільярреал"...

- Знаю, в наступному раунді Кубка УЄФА можлива історична зустріч не просто двох російських клубів, а найбільш непримиренних суперників - "Зеніта" і "Спартака".

- Якщо не в Кубку УЄФА, то в стартовому матчі чемпіонату Росії з командою Станіслава Черчесова "Зеніт" обов"язково зіграє. До речі, з чотирьох матчів минулого сезону, включаючи два кубкових, вам не вдалося виграти жодного. Уболівальники "червоний-білих" ставлять під сумнів чемпіонство "Зеніта"...

- Прихильники "Спартака" обожнюють свою команду, тому їм складно змиритися з тим, що чемпіоном став "Зеніт". Але це факт! Якщо керуватися такою логікою, то і уболівальники "Локомотива" можуть заявити свої претензії на чемпіонство, адже їх команда регулярно обігрувала "Спартак". Чемпіон визначається по підсумковому результату - ми набрали на два очки більше, ніж "Спартак", тому сумнівів в чемпіонстві "Зеніта" ні у кого бути не може. Особисто у мене є тільки позитивні емоції, я дуже радий за команду, її уболівальників - ми стали кращими у важкій боротьбі.

- Дік Адвокат продовжив контракт з "Зенітом". У міжсезоння команда обійдеться без кадрових революцій. Адже краще - ворог хорошому?

- Напевно, логічно, що клуб і тренер вирішили продовжити співпрацю, після того, як "Зеніт" став чемпіоном. Інформація, яка оточувала цю угоду впродовж певного часу, ніяк не відбилася на кліматі усередині команди, не вплинула на результат.

- Зате інша ваша команда - збірна України - залишилася без тренера. Наперед знали, що Олег Блохін піде? На ваш погляд, Олег Володимирович в збірній себе вичерпав?

- Для мене рішення Блохіна виявилося несподіваним. Ніяких попередніх розмов з футболістами не було, тренер прйняв рішення за підсумками виступу у відбірному турнірі Євро-2008. Не можна говорити, що Блохін вичерпав себе в збірній, як і ставити хрест на перспективах нашої команди.

- Матчі ФК "Москва" - "Зеніт" тепер можна розглядати в контексті протистояння Блохіна і Тимощука?

- Для "Зеніта" в ранзі чемпіона тепер будь-який матч в Росії - принциповий. Що стосується ФК "Москва", то команду очолює український тренерський штаб - і це, звичайно, додаткова інтрига. Поки ж я від душі привітав Олега Володимировича і його помічників Андрія Баля і Олега Кузнецова з призначенням.

- Влітку на чемпіонаті Європи за кого вболіватимете?

- Мені симпатичні збірні Хорватії і Росії. Переживатиму за своїх друзів: зенітовців і колишніх одноклубників по "Шахтареві" Даріо Срну і Стіпе Плетікосу.

- Як проводите відпустку?

- Разом з дружиною Надією ми вибрали екзотичний маршрут. Спочатку побували на Сейшельських островах, потім перебралися на Маврикій. Новий рік зустрінемо в Сінгапурі, а далі очікується ще і переліт на Мальдіви.

Джерело: "Футбол"
Зараз ви читаєте новину «"Рішення Блохіна піти із збірної стало для мене несподіваним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі