субота, 19 липня 2008 14:47

"Пітсбург" продовжив контракт з головним тренером

Керівництво "Піттсбурга" узгодило новий 3-річний контракт з головним тренером Мішелем Террьєном. Тепер угода фахівця, який цього року претендував на "Джек Адамс Еворд" (приз кращому тренерові НХЛ за підсумками року) розрахована аж до сезону-2010/11.

Фінансові умови операції не розголошуються, проте в "Пінгвінз" призналися, що зарплата наставника зросла.

У минулому сезоні "Пінгвінз" уперше за 16 років дійшли до фіналу Кубка Стенлі. На провідні ролі в команді Террьєна вийшли молоді зірки - форвард Євген Малкін, воротар Марк-Андре Флері і захисник Брукс Орпік. Цього літа зі своїми лідерами клуб продовжив контракти, пообіцявши заплатити трьом вказаним хокеїстам у цілому 101 мільйон доларів. На думку північноамериканських аналітиків, такі витрати виправдані. Террьєн за допомогою гравців перетворив "Піттсбург" з однієї з найгірших команд ліги в переможця Атлантичного дивізіону і фіналіста Кубка Стенлі.

44-річний Террьєн з"явився в "Піттсбургу" в грудні 2005 року і з тих пір виграв 108 матчів при 80 поразках в основний час і 27 - в овертаймі. Досягши помітного прогресу в результатах в сезоні-2006/07, цього року "Пінгвінз" дійшли до фіналу Кубка Стенлі, в якому молода команда Сідні Кросбі і Малкіна програла "детройту" в шести матчах.

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «"Пітсбург" продовжив контракт з головним тренером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі