Ексклюзиви
пʼятниця, 04 грудня 2009 16:42

"Ми не виграли, тому що Маріуш давно головою не бив" - Ахметов

"Ми не виграли, тому що Маріуш давно головою не бив" - Ахметов

Після матчу "Шахтар" - "Брюгге" президент донецького клубу вийшов у мікст-зону. Рінат Ахметов привітав всіх з тим, що "гірники" достроково зайняли першу сходинку в своїй групі, і роздав автографи іноземним журналістам. Але раніше відповів на питання представників ЗМІ.

- Рінате Леонідовичу, як вам гра?

- Головне, щоб в наступних іграх - з "Кривбасом", запорізьким "Металургом" та "Іллічівцем" - команда перемагала. Так, моменти ми створювали. Але в цілому зазвичай створюємо більше моментів.

- Чого не вистачило сьогодні?

- Забити гол. Якби забили, все було б добре.

- 11 грудня вирішуватимуть, які міста України приймуть Євро. Ваші відчуття і очікування - скільки міст прийматимуть чемпіонат Європи?

- Я переконаний, що і Донецьк, і Україна проведуть гідно Євро-2012. І сподіватимемося, що від України буде чотири міста.

- Рінате Леонідовиче, сьогодні було холодно на стадіоні. Ви як президент володієте інформацією, чи буде на "Донбас Арені" в лютому тепло, чи підключать опалювання?

- Я думаю, в лютому вже буде по-іншому трішки.

- Ви відзначили зміни в команді "Брюгге"?

- Сьогодні мені "Брюгге" сподобалося. Взагалі, вони добре виступають. В принципі вони і минулого разу з нами грали непогано, не дивлячись на те, що ми виграли 4:1 на виїзді. У них хороша команда, яка грає в атакуючий футбол, сама створює моменти і дозволяє суперникові створювати. Для них здобуте тут, в Донецьку, очко дуже важливе. Це дає їм багато шансів, щоб зайняти друге місце. Вони продовжують боротьбу. І ми могли сьогодні виграти, а могли програти.

- Містере Ахметов, я представляю болгарське видання. Я вперше в Донецьку, у вашому клубі, на "Донбас Арені". Хочу сказати, що ви зробили дуже велику справу. Завдяки вам "Шахтар" входить в ТОП-15 клубів Європи. Якщо ви будете продовжувати стільки ж робити для клубу, "Шахтар" буде щороку в Лізі чемпіонів - на рівні провідних європейських клубів. Вам не сумно від того, що Донецьк не вибрали місцем для проведення фінального матчу Євро-2012?

- Це не головне. Київ - столиця України. Мені важливіше, щоб вибрали чотири міста, які, у свою чергу, добре підготувалися і гідно зустріли всіх гостей нашої країни. І хочу сказати: якщо в Києві у фіналі гратиме наша, українська, команда, то це буде здорово. Головне - не де, а хто.

- Що б ви розповіли представникам УЄФА про те, як Україна готується до Чемпіонату Європи? Ваша оцінка, наскільки країна готова в даний момент?

- Україна готується провести Євро-2012 на найвищому рівні. Головне - всі українці цієї події чекають. Мені здається, буде прекрасна атмосфера на всіх стадіонах. І, думаю, це правильний крок з боку УЄФА, що вони пішли до Східної Європи.

- Підготовка - дуже непроста річ. Як ви вважаєте, чи має потребу Україна в інвесторах з-за кордону, наприклад, з Туреччини, Німеччини, щоб фінансувати будівництво готелів та інших інфраструктурних об"єктів?

- Це дуже важливо! І не тільки для Євро-2012. Дуже важливо, щоб іноземний капітал йшов в нашу країну. Але для цього необхідні рівні правила гри для всіх, верховенство має рацію, пошана прав приватної власності, сприятливий інвестиційний клімат. Щоб інвестор йшов в нашу країну і був упевнений в тому, що його капітал тут не пропаде, а повернеться назад.

- У нинішній Лізі Європи "Шахтар" виступає досить непогано і є фаворитом турніру. Вам приємна така інформація або ви вважаєте, що команда це заслужила?

- Ви знаєте, це, напевно, результат нашого виступу в минулому сезоні. Принаймні, минулого року ми не числилися у фаворитах, але виграли європейський кубок. Наше завдання - не просто щоб нас високо оцінювали, наше завдання - виграти. Я зараз не говорю про трофей, не хочу говорити, що у нас дуже далекі плани. Ми зайняли перше місце - це дуже важливо. Зараз нам потрібно подивитися жеребкування, і хто б там не випав, необхідно, щоб ми вийшли в 1/8. А коли вийдемо в 1/8, говоритимемо далі. Тобто це приємно для ока, приємно для слуху. Але амбіції ще потрібно підтверджувати, підтверджувати і підтверджувати.

- "Шахтар" вперше не виграв на "Донбас Арені". Серце не тьохнуло?

- Ми не виграли, тому що Маріуш давно головою не бив. Зачіска, бачите, інша трішки. Ви знаєте, я хочу всі матчі вигравати, і товариські зокрема. На сьогоднішній день нічия - це означає, ми зайняли перше місце. Але мені сподобалося, що при нічиїй уболівальники чинили тиск. Показали футболістам: що вони прийшли - 46 тисяч!

Для нас це велика честь і велика гордість: начебто і гра, яка в турнірній таблиці нічого не вирішує. А 46 тисяч уболівальників! Все-таки це не травень місяць, а вже грудень, прохолодно. І люди сиділи до кінця і чекали перемоги. Так от, мені прикро саме за те, що уболівальники не побачили красивих голів і перемогу. А ми граємо для уболівальників. Тому турнірна таблиця - це добре, але головне - щоб уболівальники отримували задоволення. А вони пішли засмученими.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Ми не виграли, тому що Маріуш давно головою не бив" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути