середа, 17 вересня 2008 08:55

"Ми не дамо "Арсеналу" розвернутися" - Шацьких

Напередодні стартового матчу в Лізі чемпіонів динамівці провели тренування, в рамках якого журналісти могли поставити футболістам питання.

Андрій НЕСМАЧНИЙ, захисник "Динамо":

- В якій формі зараз знаходяться "збірники"? Їх форма відрізняється від гравців, які не виступали за свої національні команди?


- Звичайно, відрізняється. Футболісти збірної України грали в жовтій формі, а в динамівців біла (сміється).

- Які сильні сторони "Динамо" можете виділити?

- Все побачите завтра. Потрібно дуже багато часу, щоб перерахувати всі сильні сторони "Динамо".

- Правда, що ви самі звернулися до Михайличенка з проханням відпустити до розташування "Динамо" для підготовки до матчу з "Арсеналом"?

- Так і було. Я не бачив сенсу летіти до Казахстану та спостерігати за грою команди з трибуни. Для мене в той момент було краще повернутися до клубу й цілеспрямовано готуватися до Ліги чемпіонів. Враховуючи п"ятигодинний переліт до Алма-Ати і назад, виходило, що три дні випадали з графіка. А в команді, все ж таки, дворазові тренування. Я займався в загальній групі і цілеспрямовано готувався до "Арсеналу". Такий варіант був прийнятнішим.

- Як на це відреагував Олексій Олександрович?

- Нормально, він зі мною погодився і сказав, що все добре.

- В суботу ви провели поєдинок проти "Олкома". Наскільки важко налаштовуватися на суперника з другої ліги, а потім назад на матч Ліги чемпіонів?

- Коли футболісту потрібно зіграти в товариському матчі, щоб набрати необхідну фізичну форму, не дивишся на силу суперника. Кожен матч має своє значення. Аналогічно було і в суботу. З особистого досвіду можу сказати, що переналаштовуватися дуже важко, але доводиться знаходити в собі сили й емоції, щоб належним чином налаштуватися на будь-який поєдинок.

Максим ШАЦЬКИХ, нападник "Динамо":
 
- "Арсенал", тричі приїжджаючи до України, двічі програвав "Динамо" і одного разу "Шахтарю". Для нас ця команда вважається "зручним" суперником?
- Сподіватимемося, що вони продовжать цю серію. Але потрібно враховувати, що зараз в англійців зовсім інша команда, і у футбол вони грають інший, менш англійський. Наше завдання грати у свій футбол, не дати супернику "розвернутися". Тоді, гадаю, все буде нормально.

- "Арсенал" демонструє комбінаційну гру, яка до душі "Динамо"...

- Так, по тактиці, гадаю, наші команди трохи схожі. Головне, зіграти з ними щільніше, вони цього не люблять. А коли в них щось не виходить, починають нервувати. Це буде нам на користь.

- Враховуючи торішній результат "Динамо" в Лізі чемпіонів, можна говорити про те, що цього року є серйозні передумови для вдалого виступу?

- Звичайно, адже з кожним роком щось змінюється. В нас змін достатньо багато. Сподіваємося, що в кращий бік. Завтра гра все покаже. А перед матчем важко про щось говорити. Гірше вже нікуди, тому, гадаю, буде тільки краще.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «"Ми не дамо "Арсеналу" розвернутися" - Шацьких». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі