середа, 17 вересня 2008 09:20

"Мене турбує якість поля, а не розміри стадіону" - Венгер

"Арсенал" приземлився в аеропорту "Бориспіль" у вівторок увечері й відразу вирушив до готелю "Хаятт". Арсен Венгер на матч проти "Динамо" привіз 18 футболістів. Це воротарі: Альмунія, Фабіанскі; захисники: Санья, Туре, Галлас, Джуру, Кліші; півзахисники: Фабрегас, Уолкотт, Денілсон, Ремсі, Сонг, Уїлшер, Ебуе; нападники: ван Персі, Вела, Адебайор і Бендтнер.

Поки футболісти та обслуговуючий персонал розміщувалися в номерах у готелі, тренер "Арсеналу" Арсен Венгер і нападник Еммануель Адебайор в конференц-залі стадіону "Динамо" ім. Валерія Лобановського провели прес-конференцію.

- Минулого року ви добре стартували в груповому турнірі Ліги чемпіонів, здобувши три перемоги в стартових матчах, а потім достроково оформили вихід з групи. Який ваш план на цей сезон?

А.В. -
Такий же, як і на минулий – вийти з групи якомога швидше. Спробуємо повторити торішній результат. У Києві грати завжди дуже важко. Для нас дуже важливо стартувати з перемоги.

- Два минулі візити "Арсеналу" до Києва закінчувалися поразками. Але тоді ви грали на стадіоні значно більших розмірів і місткості. Чи зіграє нова арена на користь вашої команди?

А.В. -
Перш за все, мене турбує якість поля, а не розміри стадіону. Хоча, звичайно, підтримка трибун на тому стадіоні була вражаючою. Але найважливіше зіграти на максимумі своїх можливостей. Інакше в Лізі чемпіонів розраховувати нема на що.

- Два попередніх матчі ви виграли із загальним рахунком 7:0. Це означає, що ваші гравці знаходяться в чудовій формі?

А.В. -
Зараз – так. Але після матчів збірних багато хто з них повернувся в різному фізичному стані, і нам довелося підводити їх під один рівень.

- У кваліфікаційному раунді "Динамо" з проблемами пройшло "Дрогеду", але потім в блискучому стилі вибило московський "Спартак". Не побоюєтеся, що динамівці можуть повторити цей успіх?

А.В. -
Звичайно, результат гри із "Спартаком" був просто вражаючим. Але в цьому є перевага – продемонстрована "Динамо" гра не дозволить нам літати в хмарах, що певною мірою зіграє на користь.

- Перед попередньою зустріччю із "Динамо" ви говорили, що суперник дуже добре діє на контратаках. Чого побоюєтеся цього разу?

А.В. -
Ми ніколи нічого не побоюємося, але дуже поважаємо суперника. "Динамо" сильне своєю командною грою, дисципліною на полі, а ще в команді грають дуже сильні нападники – Мілевський і Бангура, які забивають немало голів. Але ми теж вважаємо за краще грати в атакувальний футбол, тому на прес-конференцію я прийшов із нападником.

- Чому ви скасували передматчеве тренування на стадіоні "Динамо"?

А.В. -
Загалом, ми її не скасовували, а не планували зовсім. Просто ми ніколи не проводимо таких тренувань перед виїзними матчами в єврокубках.

- Який висновок ви зробили від попередніх поразок у Києві?

А.В. -
Потрібно перш за все морально налаштуватися на суперника. Коли ми приїжджали до України або Росії, завжди дивувалися рівнем виконавської майстерності та ентузіазму тутешніх футболістів, оскільки в нас не було досвіду матчів із цими командами. Тепер ми зрозуміли, що куди б ми не приїхали, нам все одно буде важко, і для перемоги потрібно викладатися на всі 100 відсотків.

- Питання Еммануелю Адебайору. Ви очікували побачити в Києві справжню лондонську погоду і наскільки вона позначиться на майбутній грі?

Е.А. -
Чесно кажучи, не думаю, що позначиться, оскільки до переходу в "Арсенал" я грав у Франції, де погода схожа на українську. Я приїхав сюди просто грати у футбол. Для нас головне завтра перемогти.

- В "Арсеналі" ви є головною загрозою для суперника. Хто із футболістів "Динамо" може створити проблеми вашій команді?

Е.А. -
Я б не сказав, що є головною загрозою. На полі грає вся команда, частиною якої є і я. Воротам суперника можуть в рівній мірі загрожувати Уолкотт, Фабрегас, ван Персі, але головне – вигравати. В "Динамо" також є багато хороших гравців, але в завтрашньому матчі гратимуть не особистості, а команда.

- Наскільки важлива для вас перемога в завтрашньому матчі?

Е.А. -
Вона матиме величезне значення, оскільки кожна перемога в Лізі – це черговий крок до здобуття Кубка чемпіонів.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «"Мене турбує якість поля, а не розміри стадіону" - Венгер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі