понеділок, 05 липня 2010 16:54

"Колліна просто ще не знає, що в нас коїться" - Сабо

"Колліна просто ще не знає, що в нас коїться" - Сабо

5 липня в Києві відбулася спільна прес-конференція президента ФФУ Григорія Суркіса, де був представлений новий куратор українських арбітрів, відомий італійський суддя П"єрлуїджі Колліна. За коментарем з приводу даного призначення Gazeta.ua звернулася до екс-наставника київського "Динамо" і збірної України, заслуженого тренера країни Йожефа Сабо.

- Колліна? Хіба не Спірін? - не приховував свого подиву Йожеф Йожефович. - Ну що можу сказати, я не перебуваю в суддівському корпусі і мені важко щось сказати однозначно. Тим не менш, це гідна людина і чесна, наскільки ми його всі знаємо, коли він судив. Як воно буде далі? Думаю, що Колліна просто ще не знає український футбол і що у нас коїться. Тільки з чуток. Але це одна справа, а коли людина зіткнеться з нашими реаліями, то зовсім інша. Дай Бог, щоб навів лад. Хоча ми бачимо, що скрізь, у всьому світі судді роблять помилки, причому такі, які вирішують долю команди, тренера. Там гроші фігурують великі, які команда отримує за вихід до наступного етапу, маю на увазі чемпіонати Європи. Дай Боже, щоб він швидше вникнув в це і наскільки можливо навів порядок у суддівському корпусі.

- Олексій Спірін швидше б вникнув у все це? За ментальності Росія і Україна дуже близькі.

- Він російськомовний, взагалі-то все розумів. Адже він був поряд і, напевно, бачив і чув, що діється в українському футболі. А Колліна не думаю, що в курсі всіх подій. Як би там не було це призначення можна тільки вітати.

- Якщо Колліна почне по-західному "закручувати гайки", чи може це якось психологічно скувати арбітрів, і ті будуть боятися зайвий раз проявити ініціативу, тому що кожен матч буде для них "валідольним"?

- В усякому разі судді, знаючи характер Колліни, намагатимуться не робити помилок. Вони розуміють, що чоловік приїхав наводити порядок. А раз так, то одна помилка, друга - і суддю знімають і відправляють у першу лігу, в другу. А звідти потім важко вибратись.

До речі, всі критикують головних суддів. Але сьогодні на "передову" виходять якраз бічні. Взяти той же матч за Суперкубок ("Шахтар" - "Таврія" - Ред.). Фещук у момент передачі був на цілий метр в офсайді. Суддя в полі не міг цього бачити, мабуть, дивився в інший бік, як іде боротьба. А лайнсмен то стояв обличчям і зобов"язаний був це фіксувати. Адже це він дає відмашку.

Зараз ви читаєте новину «"Колліна просто ще не знає, що в нас коїться" - Сабо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі