субота, 02 серпня 2008 13:14

"Довіряв і довірятиму Шевченку" - Сколарі

На прес-конференції після поразки від "Локомотива" в півфіналі Кубка РЖД англійські журналісти питали головного тренера "Челсі" Луїса Феліпе Сколарі тільки про те, коли лондонці почнуть перемагати в серії 11-метрові.

- Удруге цього року "Челсі" програв в Москві з пенальті. Це великий психологічний удар по команді?

- Не знаю, після матчу пройшло не так багато часу. Потрібно думати більше про гру, а не про серії 11-метрові. Що ж до пенальті, то удари добре виконували і ми, і суперник, але при цьому воротар "Локомотива" зіграв блискуче і зробив два "сейви". Тепер нам потрібно подумати, що ми робили не так в грі, в серії, зрозуміти, де допустили помилки. Потрібно з"ясувати, що потрібно було зробити, щоб не доводити все до післяматчової серії. Важливо виправити недоліки в грі.

- Шевченка допустив промах при вирішальному ударі через нестачу упевненості?

- Він вийшов на полі хвилин за десять до кінця. Я в нього вірив, довірятиму йому і надалі. Вибір тих, хто б"є пенальті, робив я. Отже цій мій недолік, а не гравця. І не важливо, хто не забив - Шевченко, Ешлі Коул або будь-який інший футболіст. Моя довіра не залежить від одного промаху.

- Вас турбує, що в неділю в матчі проти "Мілана" все знов може закінчитися серією пенальті?

- Якщо проти "Мілана" справа дійде до пенальті, що ж - ми ще раз їх потренуємо на майбутнє. Нам потрібно тренуватися, додавати, ставати кращими. Перед грою сказав гравцям: якщо битимемо 11-метрові, вибір виконавців зроблю я. Це моє рішення, я несу за нього відповідальність. Нам же потрібно подумати, як усунути недоліки в грі, якнайкраще попрацювати над помилками.

- Івановіч був одним з лідерів "Локомотива", а в "Челсі" навіть на заміну не виходить. Ви на нього розраховуєте? - таке було перше питання від представників російських ЗМІ.

- Я працюю з ним всього 20 днів. Оцінюватиму його, інших гравців. Якщо він буде сильніший, потрапить в основу. Якщо ні - зроблю ставку на інших.

Спорт-Експрес

Зараз ви читаєте новину «"Довіряв і довірятиму Шевченку" - Сколарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі