четвер, 03 лютого 2011 11:39

"Доля зробила нам подарунок" - Волков про жеребкування Євро-2011

"Доля зробила нам подарунок" - Волков про жеребкування Євро-2011

У Вільнюсі відбулося жеребкування групового етапу чемпіонату Європи-2011. Своєю думкою щодо жеребкування і шанси синьо-жовтих на майбутньому Євро-2011 з РБК-Спорт поділився президент Федерації баскетболу України Олександр Волков.

Україна потрапила до форуму завдяки збільшенню кількості учасників з 16 до 24. Хоча українці були сіяними в шостий кошик, але потрапили - з щасливої руки Арвідаса Сабоніса - у вельми прохідну групу D, в якій за три путівки до наступного етапу, крім України, будуть боротися Росія, Грузія, Словенія, Болгарія і Бельгія.

З фартовістю жереба згоден і Олександр Волков: "Так, відверто пощастило. Адже були групи, в які, якщо б ми потрапили, можна було б, поклавши руку на серце, їхати тільки потренуватися. Природно, потрапивши в сильну групу, наприклад, з Литвою або Францією, або до "групи смерті", якою є група А, ми б, звичайно, готувалися, але шансів вийти з неї - небагато.

А так доля зробила нам подарунок. При вдалій підготовці, посилення тренерського складу, підборі кращих гравців і оптимального складу - у нас реальні шанси вийти з групи".

Президент федерації зазначив, що дуже багато буде залежати на єврофорумі від форми наших лідерів. "Звичайно, ми не можемо похвалитися тим, що у нас є 2-3 рівноцінних склади, адже триває зміна поколінь. Але в нас є гравці, які стабільно грають у кращих чемпіонатах.

Це Печеров, Дроздов - в Італії, Ліщук і Гладир - в Іспанії, Фесенко - в НБА. Є хлопці в американських коледжах, наприклад, Натяжко та інші. Зростають хлопці тут, маючи гарну практику у вітчизняних клубах.

"Будівельник", за який грають "збірники", виступає зараз в топ-16 Єврокубку. Я думаю, зараз буде дуже багато роботи у мене, у федерації, щоб підготувати збірну матеріально, зробити все, щоб підготовка пройшла за першим класом. Я думаю, нам ще й пощастило з географією: у нас найвдаліше місто з можливих — Клайпеда (турнір пройде в Литві). Там живе багато українців."

Зараз ви читаєте новину «"Доля зробила нам подарунок" - Волков про жеребкування Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі