субота, 09 січня 2010 14:19

"Будемо боротися за титули" - Воронін

"Будемо боротися за титули" - Воронін

У кар"єрі одного з найкращих українських футболістів останнього десятиріччя - Андрія Вороніна новий крутий поворот. Провівши практично всю кар"єру в провідних клубах Німеччини та Англії, 30-річний форвард переходить в московське "Динамо". Андрій розповів про причини такого рішення і про свої очікування від зустрічі з російським чемпіонатом.

- Звичайно, після 15 років в Європі піти на такий крок було непросто, але до Росії я їду з великим бажанням. Я люблю зміни, люблю нове, незвідане, так що чекаю переїзду до Росії з нетерпінням.

- У вас були й інші варіанти, чому зупинили вибір саме на московському "Динамо"?

- Мене підкупив дуже професійний підхід в цьому клубі. Я зустрічався з керівництвом "Динамо" і переконався в серйозності їх пропозиції і завдань, що стоять перед клубом. Цього року перед "Динамо" стоять серйозні завдання - клуб боротиметься за чемпіонство, за місце в Лізі чемпіонів, і це було важливим чинником для мене. Великі завдання - це по мені.

- Тим паче, що погравши в сильних і відомих командах, ви поки що не вигравали великих титулів. І "Динамо" давненько нічого не вигравало...

- Ось разом і боротимемося за титули...

- Напевно, багато хто вважатиме, що після Німеччини і Англії перехід в російський чемпіонат - це крок назад у кар"єрі.

- А я так не вважаю. У Росії достатньо сильний і цікавий чемпіонат, адже я спостерігав за ним і приблизно уявляю рівень, зараз в Росії багато сильних команд, які ведуть боротьбу за чемпіонство, так що грати там не менш цікаво.

- Раніше про перехід в російський клуб не думали?

- Колись, багато років тому, мене кликав у ЦСКА Валерій Газзаєв, але у мене був контракт в Німеччині, та і тоді виїжджати з Європи був не готовий.

- А зараз, після стількох років на Заході, знадобиться адаптація?

- Ну якщо в Англії, куди я приїхав ні слова не кажучи англійською, період адаптації пройшов без проблем, то в Москві думаю їх не буде тим більше. Все-таки менталітет, мова - все мені знайоме.

- З партнерами по новому клубу знайомі? До життя у величезній Москві готові?

- З нинішнього складу особисто ні з ким поки не знайомий, ну це я думаю, не проблема. Звичайно, на перших порах буде чимало проблем в Москві, потрібно шукати житло, вирішувати купу побутових питань, але в "Динамо" працюють дуже професійно і в цьому плані обіцяли надати допомогу. Дружина звичайно не в захваті від перспективи переїзду з двома маленькими дітьми, та і я не любитель "пакувати валізи", але до прощання з Ліверпулем все одно ми вже були готові.

- А з великим клубом?

- Я пограв в багатьох командах і ні про що не шкодую в своїй кар"єрі. Так, в "Ліверпулі" все склалося не зовсім так, як хотілося б, але відсотків на 60-70 в цьому немає моєї провини, і я ні на що не міг вплинути. Втім, сьогодні всі мої думки вже про новий клуб. Зараз ось повернуся до Англії, потрібно вирішити багато проблем, пов"язаних з переїздом. А потім якнайшвидше хочеться приступити до підготовки до нового сезону з динамівцями.

За матеріалами CISsoccer.

Зараз ви читаєте новину «"Будемо боротися за титули" - Воронін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі