середа, 06 лютого 2008 17:18

"Я з Шараповою товаришую і не більше того"

Збірна Росії за останній час міцно розташувалась в еліті світового тенісу, і перший раунд нинішнього розиграшу Кубка Девіса для нас в принципі повинен був стати легкою прогулянкою. Але всі карти сплутала доля, яка вибрала росіянам в суперники молоду, несіяну, недосвідчену, але надзвичайно сильну по іменах збірну Сербії. У складі - класний "парник" Ненад Зімонжіч, що переміг на недавньому Відкритому чемпіонаті Австралії в змішаному розряді, талановитий Янко Тіпсаревіч, який ледь не обіграв на тому ж турнірі великого Роджера Федерера, і, нарешті, 20-річний Новак Джоковіч, що завоював на першості Зеленого континенту титул в найпрестижнішому розряді, - чоловічому.

Новак минулого року грав здорово, став третьою ракеткою світу, але після Australian Open 2008 перетворився на справжню зірку. Між іншим, Новак знаменитий не тільки тенісом вищої проби - він ще і великий "жартівник", що, до речі, відповідає його прізвищу, оскільки Joke в перекладі з англійського - "жарт". Серб відмінно пародіює своїх колег, а найзнаменитіша з його пародій - на Машу Шарапову. Новак настільки забавно імітує подачу Марії, що стадіони всього світу качаються від сміху.

 - Новак, чому як об"єкт вибрали саме Махаю, а не Жюстін Енен або сестер Уїльямс?

 - Я взагалі маю пародії на багатьох. Але чомусь Шарапова у мене виходить краще за всіх.

 - Говорять, ви з нею товаришуєте...

 - Так, але не більш того! Вона, до речі, до моїх пародій нормально відноситься, зовсім не злиться, сама сміється. Я ж це роблю не для того, щоб когось образити, а так, виключно ради веселості і позитивної енергії.

 - В Росії ви вперше?

 - Так, ніколи тут не був, але дуже багато, зрозуміло, чув і про Москву, і про Санкт-Петербург. Спробую в найближчих пару днів все подивитися: Кремль, Великий театр... Головне - зробити більше знімків.

 - Не втомилися після австралійського марафону?

 - Чесно кажучи, так. Я тренувався п"ять тижнів, ще два потім грав. Але грав успішно, потім не менш сильно відсвяткував, тому прибув сюди в бойовій формі.

 - Не хотілося все ж таки відпочити після тріумфу в Мельбурні?

 - Знаєте, ми, професіонали, 11 місяців в році подорожуємо по світу, граючи кожен за себе. А тут такий турнір, де по-справжньому можна відчути командний дух, зіграти за свою країну. Для нас дуже важливо було пробитися в Світову групу Кубка Девіса, в якій виступають найкращі збірні світу, такі, як, наприклад, Росія.

 - Росія двічі брала Кубок Девіса за останні шість років. Не боїтеся?

 - Ми поважаємо суперника, але у нас достатньо кваліфікована команда для того, щоб виграти цей матч.

Джерело: "Комсомольськая правда"

Зараз ви читаєте новину «"Я з Шараповою товаришую і не більше того"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі