середа, 10 жовтня 2018 11:09

Провокатори із вогнем ледь не зірвали матч проти Англії

Провокатори із вогнем ледь не зірвали матч проти Англії
Сергій Назаренко став автором переможного голу

10 жовтня 2010-го в Дніпропетровську грався матч відбору Кубка світу-2010. Збірна України приймала команду Англії й виграла – 1:0. Перемога дозволила нашій команді вийти з другого місця на стикові матчі.

Однак доля гри була під загрозою. У першому таймі за воротами збірної Англії скупчилася велика група провокаторів із файєрами. У перші 20 хв. вони буквально бомбардували штрафний майданчик гостей. Зрештою, судді набридло зупиняти гру.

"Іще один файєр - і я зупиняю матч", – сказав словенець Дамір Скоміна.

На щастя, більше вогонь ніхто на поле не кидав.

Того року в 6 європейській групі була прихована чи не найбільша інтрига відбірного турніру. До однієї групи потрапили збірні Англії та Хорватії. За 2 роки до цього ці збірні потрапили до однієї групи відбору до Євро-2008. Хорвати достроково забезпечили собі путівку і в останньому матчі грали проти Англії на "Вемблі". Господарів влаштовувала нічия. За таких умов вони випереджали збірну Росії. Однак Хорватія взяла й виграла. Англійці дуже образилися й мріяли про реванш. І треба було такому статися, що в наступному відбірному циклі ці збірні знову потрапили до однієї групи.

Іще один файєр - і я зупиняю матч

Англія просто знищила Хорватію в обох матчах: – 4:1 у Загребі й 5:1 на "Вемблі". Це неабияк допомогло Україні. Наші зіграли необов'язкову нічию в Мінську проти білорусів і перед 2 заключними турами відставали від Хорватії на 2 бали. Тому в Дніпропетровську треба було лише перемагати.

Фортуна посміхнулася Україні вже на 13 хв. гри. Мілевський вийшов сам на сам і його збив голкіпер Грін. Воротар гостей побачив перед собою червону картку. Пенальті визвався бити Андрій Шевченко й влучив у штангу.

Однак Україна домоглася свого. Після чергового рейду правого захисника Кобіна м'яч відскочив на Сергія Назаренка і той потужним пострілом відкрив рахунок. Дорогою м'яч зачепив когось із захисників і дезорієнтував нового воротаря Джеймса – 1:0. Ще за кілька хвилин Мілевський потужно пробив у хрестовину.

У 2 таймі Україна грала на утримання рахунку й свого досягла.

На прес-конференції головного тренера нашої збірної Олексія Михайличенка запитали про дніпропетровських уболівальників.

"Я бачив з настрою арбітра, що він готовий будь-якої миті припинити матч".

В останній грі відбору наша команда здолала на виїзді Андорру – 6:0 і вийшла до стикових матчів. Хорватія залишилася третьою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лобановський розбив Адвоката в дебютному матчі Ліги чемпіонів

За жеребкуванням суперником України стала збірна Греції. В Афінах ми зіграли нульову нічию. Матч-відповідь чомусь призначили в Донецьку. Стадіон заповнився на третину. Греки виграли – 1:0 і поїхали на світову першість до Південно-Африканської республіки.

Зараз ви читаєте новину «Провокатори із вогнем ледь не зірвали матч проти Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі