понеділок, 15 січня 2018 11:09

Президента клубу вбили пострілом у ліве око

Президента клубу вбили пострілом у ліве око
Ражнатович став одним із польових командирів під час сербсько-хорватської війни. Фото: thestarphoenix.com

15 січня 2000 року в белградському готелі "Інтерконтиненталь" було вбито президента футбольного клубу "Обілич", 47-річного Желько Ражнатовича на псевдо "Аркан".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володар "Золотого м'яча", який став президентом Африканської країни

Чоловік мав велике кримінальне минуле. Вперше втік із дому в 9 років. Був кишеньковим злодієм. У 1972 році втік до Європи. Там здійснив кілька крадіжок зі зломом, пограбувань банків. У 1974 році попався поліції. Однак за три роки втік із бельгійської тюрми. В 1982 році повернувся в Югославію.

Був лідером фанатського угрупування "Црвени Звезди". 13 травня 1990 року спровокував так зване "загребське побоїще", коли фани "Звезди" напали на фанатів "Динамо". Згодом серби втекли, а фанів хорватського клубу побила сербська поліція. Ще пізніше Ражнатович став одним із польових командирів під час сербсько-хорватської війни.

Ражнатович став одним із польових командирів під час сербсько-хорватської війни

Аркан" був нагороджений президентом Югославії Мілошевичем. З часом Ражнатович розбагатів. Він уклав гроші в клуб "Обілич" і навіть вивів його до кваліфікації Ліги чемпіонів. Уся Європа знала, що президента "Обілича" розшукує Інтерпол, але Сербія не видавала Ражнатовича. Його клуб 1998 року спромігся навіть розписати сенсаційну нічию з "Баварією" - 1:1. Причому німців від поразки врятував Лотар Маттеус на 88 хвилині.

У 2000 році Ражнатовича застрелили. Вбивця поцілив йому із пістолета в ліве око. Кілера не знайшли. За чутками "Аркана" вбив один із фанатів "Црвени Звезди", який не зумів пробачити йому зради з "Обіличем".

Зараз ви читаєте новину «Президента клубу вбили пострілом у ліве око». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі