пʼятниця, 20 лютого 2009 10:58

Президент Росії написав SMS шведському біатлоністу

Президент Росії написав SMS шведському біатлоністу

Президент Росії Дмитро Медведєв гарантував збірній Швеції з біатлону безпеку на етапі Кубка світу в Ханти-Мансійську, пославши SMS-повідомлення шведському біатлоністу Маттіасу Нілльсону. За словами тренера шведської команди Вольфганга Піхлера, він упевнений, що це повідомлення прийшло саме від Медведєва, повідомляє агентство "Весь Спорт".

Піхлер розповів, що президент Росії не тільки гарантував шведам безпеку на змаганнях у Ханти-Мансійську, але і запевнив, що в Росії дійсно ведеться справжня боротьба зі вживанням спортсменами допінгу. "Це говорить про те, що ваш президент розуміє, в якій складній ситуації опинився російський і весь світовий біатлон", - сказав німецький тренер збірної Швеції.

Шведські біатлоністи отримали листи з погрозами.

На початку грудня, коли з"явилася інформація про позитивні допінг-проби "А" трьох російських біатлоністів, Піхлер запропонував дискваліфікувати усю збірну Росії від чемпіонату світу - 2009 та Олімпіади-2010. Під час чемпіонату світу тренер почав збирати підписи тренерів інших команд на підтримку дискваліфікації збірної Росії. Чим закінчилася ця кампанія, невідомо.

Після цього шведські біатлоністи Бьорн Феррі та Маттіас Нільссон отримали з Росії листи по електронній пошті з погрозами. Піхлер повідомив про це в Міжнародний союз біатлоністів (IBU) і вимагає від російської влади гарантій безпеки.

Після SMS-ки від президента Росії тренер збірної Швеції повідомив, що він не боїться за свою команду під час етапу Кубка світу в Ханти-Мансійську (26-29 березня). Раніше безпеку шведським біатлоністам гарантувало МВС Росії. За словами представника МВС, на турнірі працюватимуть близько 300 міліціонерів.

Що стосується своїх стосунків із російськими спортсменами та тренерами, то Піхлер підкреслив, що він веде війну з допінгом, а не зі збірною Росії. Тренер шведської команди підтвердив, що він вважає застосування допінгу російськими біатлоністами "систематичним" і "масовим".

ВесьСпорт, Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Президент Росії написав SMS шведському біатлоністу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі