вівторок, 23 жовтня 2007 18:09

Президент ПАР хоче замінити прізвисько своєї футбольної збірної

Президент ПАР Табо Мбекі вважає, що футбольна збірна його країни повинна відмовитися від неофіційної назви Bafana Bafana ("хлопчики"). На думку розділу держави, команда, яка в 2010 році буде господарем чемпіонату світу, не може носити таке прізвисько. Нової назви Мбекі поки не запропонував, повідомляє Лента.Ру.

Президент відзначив також, що свою неофіційну назву повинна змінити й жіноча збірна ПАР з футболу, яку прийнято називати Banyana Banyana ("дівчатка"). Мбекі вважає, що нові прізвиська футбольних команд повинні бути вибрані за участю громадськості.

До падіння в ПАР режиму апартеїду (1994 рік) національні команди країни у всіх видах спорту носили неофіційну назву Springboks ("антилопи").

Зараз це прізвисько залишилося тільки у збірної з регбі, причому воно було ухвалене на Конгресі африканських націй (ANC) 2007 року.

Думку Мбекі підтримав колишній головний тренер футбольної збірної ПАР Джомо Сонно. Наставник додав, що команді слід також змінити колір форми на зелений. Проте нинішній головний тренер збірної Фран Хілтон Сміт вважає, що прізвисько Bafana Bafana міцно закріпилося за командою і змінити його буде непросто.

Зараз ви читаєте новину «Президент ПАР хоче замінити прізвисько своєї футбольної збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі