пʼятниця, 29 грудня 2017 14:06

Пост української шахістки в Facebook став 2017-го найпопулярнішим

Пост української шахістки в Facebook став 2017-го найпопулярнішим
Ганна Музичук пояснила чому вирішила не їхати до Саудівської Аравії

Пост чемпіонки світу зі швидких шахів і бліцу Ганни Музичук став найпопулярнішим серед українського сегмента соціальної мережі Facebook.

За тиждень запис спортсменки зібрав понад 130 тисячі лайків, 60 тисяч репостів, а також 17 тисяч коментарів.

У своєму записі Музичук пояснила чому не поїде на чемпіонат світу в Саудівську Аравію захищати свої чемпіонські звання.

"Я вирішила не їхати до Саудівської Аравії. Не грати за чиїмись правилами, не носити абайю, не ходити з супроводом на вулицю і взагалі не відчувати себе вторинною істотою.

Я готова боротися за свої принципи і пропустити захід, який міг би принести більше грошей, ніж десяток турнірів разом узятих.

Це все дратує, але найбільше - що нікому немає до цього діла. Це по-справжньому гірке почуття, але я все одно не буду змінювати свою думку", - написала Музичук.

В кінці 2016 року Ганна Музичук спочатку стала чемпіонкою світу зі швидких шахів, забезпечивши собі титул за тур до завершення турніру. А потім Ганна виграла "золото" чемпіонату світу з бліцу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виграла дві медалі на чемпіонаті Європи з шахів

А вже в березні цього року Музичук дійшла до фіналу чемпіонату світу з класичних шахів. У завзятому двобої лише на тай-брейку Анна поступилася світовою короною китаянці Тань Джуньї. Чемпіонат проходив в Ірані і шахістки весь час грали в хустках, що було для них вкрай незручно.

Зараз ви читаєте новину «Пост української шахістки в Facebook став 2017-го найпопулярнішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі