понеділок, 07 липня 2008 20:21

Попов: "До "Шахтаря" запросив особисто Ахметов"

Попов: "До "Шахтаря" запросив особисто Ахметов"

Виконавчий директор Професійної футбольної ліги Анатолій Попов, 59 років, змінив місце роботи. Він став заступником генерального директора "Шахтаря" Сергія Палкіна у питаннях взаємодії клубу з Федерацією футболу, прем"єр-лігою та ПФЛ. Коресподент "ГПУ" зателефонував Попову у понеділок ввечері.

Коли надійшла пропозиція перейти до "Шахтаря"?

- Одразу по закінченні сезону 2007/08. Думав недовго, просто не хотів завчасно афішувати рішення. "Шахтар" прагне виграти європейський трофей і поступово йде до реалізації цього завдання. За всієї поваги до київського "Динамо", потенціал "Шахтаря", не тільки ігровий, а і організаційний, - дозволяє назвати цей клуб першим номером в Україні.

Хто конкретно запросив вас до табору чемпіона України?

- Президент клубу Рінат Ахметов.

Керівництво ПФЛ легко відпустило?

- Розсталися без проблем. Президент ПФЛ Равіль Сафіуллін - людина порядна і гранично віддана футболу. Він зрозумів і підтримав моє рішення.

Сафіуллін - колишній віце-президент "Шахтаря" - порекомендував вас Ахметову?

- У мене з Сафіулліним проблем не було. Якщо власник "Шахтаря" і питав про мене у Равіля Сафовича, президент ПФЛ не повинен був дати погану характеристику.

Чи була у вас можливість працювати в прем"єр-лізі?

- Ні, така можливість була виключена ставленням до мене з боку Федерації футболу України.

Хтось з ФФУ привітав вас з новою посадою?

- Ні. Завтра (у вівторок. - "ГПУ") у них буде така можливість. Іду на перше засідання дисциплінарного комітету прем"єр-ліги. Туди запрошується представник кожного клубу. Я - від "Шахтаря".

Готові воювати з ФФУ у рамках своєї нової посади?

- Завдання воювати переді мною ніколи не стояло. За натурою я мирна людина. Але не підставляю ліву щоку, якщо вдарили по правій.

З ФФУ легше воювати, маючи за спиною "Шахтар", ніж ПФЛ?

- Не думаю над тим, хто за мною перебуває. "Мы мирные люди, но наш бронепоезд стоит на запасном пути". Не можна сприймати іншу точку зору, як військові дії. Не можемо жити так: є генеральна лінія ФФУ, і всі їй підпорядковуються. Не буде альтернативних думок - це безвихідь. Такий підхід ФФУ не подобається. Хоча вони досягають свого, формуючи українські футбольні структури, добираючи кадри.

Тобто прем"єр-ліга - дочірнє підприємство ФФУ?

- Усе залежатиме від керівника прем"єр-ліги. Якщо це буде самодостатня людина, усе можливо. Але це малоімовірно. Хоча я зберігаю стриманий оптимізм.

Власник "Арсеналу" Вадим Рабінович заявив, що ваша зарплата у ПФЛ дорівнювала $ 30000 на місяць. Правда?

- Дурниці. Моя зарплата - комерційна таємниця. Для публіки. Не для Рабіновича. Нехай піде у ПФЛ і гляне, скільки я там отримував. Набагато менше 30000. Рабінович багато що говорить. Наприклад, каже, що ПФЛ впродовж сезону оштрафувала "Арсенал" на 750 тисяч гривень. І навіть не запитає у клубного бухгалтера, скільки ми перерахували грошей на штрафи? І побачив би, що не 750 тисяч, а 130 тисяч.

Нова посада змусить вас переїхати до Донецька?

- Ні. Просто маю новий офіс у Києві.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Попов: "До "Шахтаря" запросив особисто Ахметов" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі