четвер, 08 червня 2017 15:31

Чому Усик проти об'єднання титулів

Чому Усик проти об'єднання титулів
Усик планує провести захист титулу WBO в Україні

Чемпіон світу за версією WBO Олександр Усик давно і регулярно заявляє про намір об'єднати всі чемпіонські пояси у першій важкій вазі. Але по факту виглядає, що це порожні декларації. Принаймні найближчі рік-півтора.

На початку осені стартує новий боксерський турнір у другій середній і першій важкій вагових категоріях за участі топових атлетів - World Boxing Super Series, яку охрестили як боксерська Ліга чемпіонів. Переможець отримає Muhammad Ali Trophy – трофей Мохаммеда Алі. Призовий фонд турніру, організованого компанією Comosa AG, – 1 млрд 310 млн грн. Тільки за участь в 1/4 фіналу учасники гарантовано отримають 10 млн 480 тис. грн. Планують, що чвертьфінали пройдуть у вересні і жовтні, півфінали – на початку наступного року, а фінал – у травні 2018 року.

В крузервейті компанія підбирається крута. Нині це – володарі титулів WBC та IBF, відповідно, латвієць Майріс Брієдіс і росіянин Мурат Гассієв, польські екс-чемпіони світу Кшиштоф Влодарчик і Кшиштоф Гловацький.

Тільки от головного "уніфікатора" Олександра Усика – теж запрошеного до участі - в цьому списку ви не знайдете. Чому? Адже це найшвидший спосіб усього за три поєдинки і рік часу об'єднати три чемпіонські титули і стати загальновизнаним лідером крузервейту. До того ж отримати рекордні у своїй кар'єрі гонорари, починаючи з першого поєдинку.

Промоутер Усика, гендиректор "K2 Promotions Ukraine" Олександр Красюк спершу заявив, що ця суперліга – не більше, ніж мильна бульбашка і участь Усика в ній навіть не розглядається. Потім він засумнівався, що цей турнір матиме такий вид, який анонсований. І врешті чомусь поставив участь Усика у турнірі у залежність від того, чи погодиться в ньому змагатися кубинець Юніер Дортікос, який вже більше років не виходив у ринг. Словом шукаються причини "зіскочити", а не можливості взяти участь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик планує у майбутньому провести бій з кривдником Кличка

Очевидно, суперсерія просто не вписується у визначену стратегію розвитку кар'єри Усика, яка у найближчий час не передбачає об'єднувальних поєдинків – попри всі декларації. Зустрітись із чемпіоном WBA росіянином Денисом Лебедєвим – шанси мізерні. А отже, відмовившись від участі у суперсерії, Усик буде позбавлений протягом року-півтора поповнити свою колекцію ще бодай одним поясом. Тому не зрозуміло, до чого тоді були всі попередні заяви і виклики інших чемпіонів? Майже всі вони в суперсерії – приходь і доводь, що ти найсильніший.

Але ні. Усик в другій половині серпня планує провести захист титулу WBO в Україні. Якого "дешевого" суперника заманять до нас можна тільки здогадуватись. А потім, мабуть, продовжуватиме розкручуватиме свою кар'єру у США. При тому, що всі найсильніші крузери тут, у Європі.

Олександр Усик здобув пояс WBO у вересні 2016-го – переміг за одностайним рішенням суддів поляка Кшиштофа Гловацького у Гданську. З того часу провів два успішних захисти титулу. На профі-ринзі провів 12 поєдинків. Має 12 перемог, 10 нокаутів.

Зараз ви читаєте новину «Чому Усик проти об'єднання титулів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі