пʼятниця, 28 березня 2008 13:20

Плющенко запросив у своє шоу українських фігуристів

 

Вчора у Києві пройшло ювілейне 30-те шоу у рамках туру "Золотий лід Страдіварі". Його ініціатором і організатором виступив олімпійський чемпіон Євген Плющенко.

Тур розпочався більше року тому, стартувавши 28 лютого у Мурманську. Восени спортсмени зробили паузу, щоб тепер знову повернутися і продовжувати радувати глядачів своїми виступами.

До столиці України Євген планував завітати ще минулого року, проте через проблеми з льодом приїзд дещо відклали. Цього ж разу фігуристам довелося кататися на перемороженому для хокеїстів льоду, проте і з цим завданням вони впоралися, вчергове довівши усім свій високий клас.

У Києві крім визнаних зірок фігурного катання — Сур"ї Боналі, Олени Грушиної та Руслана Гончарова, Євгена Плющенка — знайшлося місце у шоу і для українців, які продовжують виступати у любительському спорті і своїм рівнем катання не поступаються професіоналам.

- Я запросив виступити у своєму шоу Антона Ковалевського, Тетяну Волосожар та Станіслава Морозова, а також Ірину Мовчан, оскільки вважаю їх дуже перспективними спортсменами, які здатні боротися за нагороди. Крім того, потрібно, щоб вони набували практики та досвіду виступів. А такі шоу, на мою думку, якраз і повинні давати можливість спортсменам ще раз прокатати свої програми і показати себе глядачам, - зазначив Плющенко.

У першій частині шоу на льоду поряд з фігуристами був і відомий угорський скрипаль та композитор Едвін Мартон. Саме під його гру на скрипці Страдіварі учасники і виконували свої номери.

Крім уже названих фігуристів у шоу взяли участь колишня українка Юлія Обертас, яка зараз у парі з Сергієм Славновим представляє Росію, росіянин Сергій Воронов, українські акробати Володимир Беседін та Олексій Поліщук, акробат Сергій Якиемнко, росіянка Катарина Гербольд, Лоран Тобель та Вадим Савенков, який у своєму номері продемонстрував, як можна одним махом руки перетворити лазерний промінь у широку стрічку, лазерний фонтан та інші фігури.

У жовтні Плющенко планує завітати з шоу і до Одеси.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Плющенко запросив у своє шоу українських фігуристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі