четвер, 11 липня 2013 18:50

Плавання. Українка виграла золото юніорського чемпіонату Європи

Плавання. Українка виграла золото юніорського чемпіонату Європи
Солнцевій не було рівних на дистанції 50 м брасом. Фото: sportonline.ua

У Познані (Польща) проходить Чемпіонат Європи з плавання серед юніорів, на якому Україну представляють 23 спортсмени.

У перший день чемпіонату українка Вікторія Солнцева стала володаркою медалі вищої проби.

Вона фінішувала першою на дистанції 50 м брасом з рекордом чемпіонатів Європи серед юніорів - 30.83 секунди. Українка на 0,62 секунди поліпшила колишнє досягнення росіянки Юлії Ефімової. Солнцева також встановила рекорд України і юнацький рекорд України.

Раніше в півфіналі Солнцева фінішувала з результатом 31.09. При цьому також встановила рекорд чемпіонатів Європи серед юніорів та юнацький рекорд України.

"У фіналі Вікторія боролася з чемпіонками Німеччини та Італії, випередивши їх всього на декілька сотих секунди, - сказав тренер Солнцевої Сергій Бондар. - Попереду у неї серйозні змагання на дистанції 200 м і 100 м брасом, адже серед її суперниць є навіть олімпійська чемпіонка".

Для інших українців перший день змагань пройшов без медалей. Федір Боличев посів восьме місце у фіналі на дистанції 50 м батерфляєм з результатом 24, 86 секунди.

В естафеті 4 х 100 м вільним стилем чоловіча команда у фіналі була 9-ю, а жіноча - 10-ю.

Турнір завершиться 14 червня.

Зараз ви читаєте новину «Плавання. Українка виграла золото юніорського чемпіонату Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі