четвер, 05 березня 2009 11:33

Платіні приїде в Україну подивитись Євро-2009

Платіні приїде в Україну подивитись Євро-2009

Вчора на засіданні обласного оргкомітету з проведення Євро-2009 (U-19) перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко повідомив, що фінальний матч турніру відвідає глава УЄФА Мішель Платіні.

В цілому підготовка до юнацького Євро йде за планом і, як заявив голова Донецької ОДА Володимир Логвіненко, "на сьогодні немає ніяких сумнівів, що ми зможемо прийняти турнір на високому рівні". Разом з тим, губернатор як і раніше стурбований відсутністю належної уваги (в основному фінансової) з боку центральної влади:

"Не всі в Києві розуміють, що це захід не регіонального, а національного рівня. Останні зустрічі в секретаріаті президента і Кабміні знов не прояснили ситуацію за участю держави у фінансуванні турніру".

У зв"язку з цим Логвіненко вважає за необхідне вже в березні ініціювати проведення виїзного засідання національного оргкомітету з Євро-2009 за участю представників Кабміну.

Голова облради Анатолій Близнюк також почав з того, що "вся величезна робота з підготовки виконана не завдяки, а всупереч діям центральної влади". Проте, в лютому прийнятий бюджет Євро-2009 у розмірі 13 млн. гривень, визначені джерела фінансування. Проте виникла заминка з підписанням договорів з власниками готелів і стадіонів - поки угоди досягнуті тільки з головною ареною турніру РСК "Олімпійський" і готелем "Атлас", де розмістяться команди і штаб-квартира УЄФА.

Вся робота з підготовки ЧЄ-2009 виконана не завдяки, а всупереч діям центральної влади

Проблема в тому, що в деяких готелях ціни роздули в три-п"ять раз в порівнянні з тими, про які домовлялися спочатку. "Нічого, у нас ще є час, і ми, якщо виникне необхідність, знайдемо готелі з нормальними цінами. А ті, хто не розуміє відповідальності за загальну справу і хоче на цьому нажитися, залишаться ні з чим", - заявив Анатолій Близнюк.

Правда, за словами Олександра Бандурко, квапитися все ж таки потрібно. Вже сьогодні в Ньоні пройде спеціальне засідання УЄФА з Євро-2009, на якому обговорюватимуться конкретні питання з фінансування турніру. УЄФА виділяє 600 тисяч євро, і для того, щоб гроші почали надходити, українська сторона повинна надати конкретні адреси і суми для передоплати приїзду, розміщення, мешкання учасників турніру, оренда стадіонів і так далі.

Нагадаємо, що чемпіонат пройде з 21 липня по 2 серпня в Донецьку і Маріуполі, але "попередній" його етап призначений на 12 червня, коли в донецькому готелі "Донбас Палас" відбудеться жеребкування учасників.

Олександр БАНДУРКО, перший віце-президент ФФУ:

- Чи подолані тертя, що мали місце між ФФУ і владою Донетччини?

- Я б не назвав це тертями - це були робочі моменти. Наприклад, з питаннь комерційних прав. За нормами УЄФА ними повинна володіти національна асоціація, але вона може їх передати. І ми, після ряду робочих нарад, пішли на це: побачили в запропонованій нам компанії "Промо" надійного і відповідального партнера і передали всі права їм.

Так, бували, звичайно, досить різкі розмови, але, вважаю, і вони пішли на користь справі. Та як інакше - адже це ФФУ фактично лобіювала в Кабміні проведення Євро-2009 саме в Донецькій області.

За матеріалами terrikon, donbass.ua

Зараз ви читаєте новину «Платіні приїде в Україну подивитись Євро-2009». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі