вівторок, 20 серпня 2013 18:33

Пивоваров пояснив, чому Лозаннський суд відмовив "Металісту"

Пивоваров пояснив, чому Лозаннський суд відмовив "Металісту"

Перший віце-президент "Металіста" Костянтин Пивоваров проаналізував рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни, який відмовив "Металісту" в призупинення рішення про дискваліфікацію.

"За регламентом і відповідно до практики в юриспруденції, CAS розглядає і зважує три причини, на підставі яких може відбутися призупинення рішення, до якого апелюють:

1. Можливість непоправного збитку для апелянта.

2. Велика ймовірність позитивного рішення по апеляції в цілому.

3. Баланс інтересів сторін апеляції сильно переважує у бік апелянта (тобто апелянт від непризупинення постраждає набагато сильніше, ніж інші сторони в разі призупинення).

1. Металіст вважає, що клубу буде завдано шкоди, яку неможливо буде потім фінансово компенсувати. УЄФА вважає, що не буде ніякого збитку, який не можна було б потім компенсувати фінансово. Чиновник CAS, який приймає рішення погодився з УЄФА.

2. Металіст вважає, що шанси виграти апеляцію вкрай високі, адже ВСШ (Верховний суд Швейцарії) призупинив дію рішення CAS на підставі якого була дана дискваліфікація. УЄФА не вважає високими шанси на успіх апеляції, адже в УЄФА є комфортна упевненість в тому, що Красніков (спортивний директор Металіста - Ред.) винний (а отже і клуб) і без рішення CAS, яке призупинено ВСШ. Чиновник CAS, який приймає рішення погодився з УЄФА.

3. Чиновник CAS вирішив, що баланс інтересів не переважує у бік Металіста, тому що в разі призупинення дискваліфікації і потім відхилення апеляції і відновлення дискваліфікації ПАОК і Маккабі сильно постраждають.

Таким чином, прохання про призупинення дискваліфікації відхилено", - написав Пивоваров на гостьовому форумі уболівальників "Металіста".

Зазначимо, що 28 серпня CAS оприлюднить остаточне рішення щодо апеляції "Металіста" про допущення до єврокубків після позитивного вердикту Верховного суду Швейцарії.

Нагадаємо, раніше "Металіст" збирався вилетіти до Німеччини, не чекаючи на рішення УЄФА, але там цей намір українського клубу суворо засудили.

Зараз ви читаєте новину «Пивоваров пояснив, чому Лозаннський суд відмовив "Металісту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі