субота, 31 січня 2009 15:46

Перший національний транслюватиме Євро-2012?

Автор: 1tv.com.ua
  Логотип Першого національного
Логотип Першого національного
Перший національний канал направив офіційну заявку УЄФА на отримання прав на трансляцію в Україні матчів чемпіонату Європи 2012 року.

За словами його керівника Василя Ілащука, Перший національний є членом Європейського союзу мовлення і має першочергове право на купівлю подібних телевізійних прав в Україні.  

За право висвітлювати Євро можуть позмагатися й інші українські канали. Хоча вчора, коли УЄФА ще приймав заявки на права трансляції Чемпіонату Європи, інформацію про участь у конкурсі не підтвердила жодна з провідних українських телекомпаній. 

Раніше повідомлялося, що УЄФА оголосила початок реєстрації зацікавлених у купівлі медійних прав на трансляцію матчів чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, який відбудеться в Україні та Польщі.

Довідка від "Gazeta.ua":

Перший національний був володарем прав на трансляцію попереднього Євро-2008 в Австріїі та Швейцарії, придбання яких обійшлася каналу в 4 млн. євро. Мабуть, для Євро-2012 ця цифра буде вища.

Нагадаємо, на продажі телевізійних прав Євро-2008 УЄФА заробила 800 млн. євро. За експертними оцінками, чемпіонат 2012 року в Україні та Польщі повинен принести Європейському футбольному союзу близько 1 млрд євро.

Крім того, з дозволу УЄФА компанії, які виграли тендер, у деяких випадках можуть передавати або продавати субліцензію на трансляцію частини матчів турніру іншим телеканалам у своїх країнах.

euro-2012.if.ua

Зараз ви читаєте новину «Перший національний транслюватиме Євро-2012?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі