понеділок, 19 квітня 2021 10:38

Перес розповів, для чого створили Суперлігу

Перес розповів, для чого створили Суперлігу
Флорентіно Перес став першим керівником Суперліги. Фото: REUTERS

Керівник Суперліги Флорентіно Перес вважає, що турнір створений для вболівальників.

На думку іспанського функціонера, фанати зацікавленні в турнірі, де буде більше провідних матчів, повідомляє офіційний сайт Суперліги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ФІФА прокоментували створення Суперліги

"Ми допоможемо футболу на кожному рівні й виведемо його на законне місце у світі.

Футбол - єдиний глобальний вид спорту з фанатською базою в чотири мільярди осіб. Наша відповідальність, відповідальність великих клубів - задовольнити потреби цих людей", - зазначив Перес.

Ідея створення Суперліги передбачає чемпіонат найсильніших і найбагатших команд Європи. Такий турнір може замінити європейські чемпіонати та єврокубки.

Щороку до турніру приєднуватимуться нові клуби на основі процесу приймання. Планується 20 команд, які поділять на дві групи. Матчі Суперліги планують проводити посеред тижня. За один сезон Суперліги команди проведуть 18-23 матчі. Усі клуби-члени під час вступу до Суперліги отримають до €350 млн кожен.

Як раніше вже заявляли УЄФА й шість федерацій, клубам, котрі погодяться брати участь у Суперлізі, заборонять грати в будь-яких інших змаганнях на національному, європейському або світовому рівні, а їхнім гравцям можуть відмовити в можливості представляти свої національні збірні на великих міжнародних турнірах.

Зараз ви читаєте новину «Перес розповів, для чого створили Суперлігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі